Duhovnost

AUDIO Križni put prema viđenju Anne Katharine Emmerich

AUDIO Križni put prema viđenju Anne Katharine Emmerich

Foto: Shutterstock


 

Kada je križ ležao pred Isusom, On se baci na koljena pokraj njega, obuhvati ga rukama i triput poljubi, izgovarajući tiho ganutljivu zahvalnu molitvu svome nebeskome Ocu za otkupljenje ljudi, koje upravo započe…

Ruke su mu bile izranjene i natekle od prijašnjeg snažnog vezivanja, lice prekriveno krvlju i oteklinama, a kosa i brada raščupane i slijepljenje od krvi…

Hodao je posrćući pogrbljen pod teretom križa, bosih i izranjenih nogu, izbičevan, izudaran, izmoren, bez jela i pića i sna od jučerašnje večere, stalno mučen nasmrt, iscrpljen od gubitka krvi, rana, groznice, žeđi te beskrajne nutarnje patnje i užasa.

Ruke su mu bile izranjene i natekle od prijašnjeg snažnog vezivanja, lice prekriveno krvlju i oteklinama, a kosa i brada raščupane i slijepljenje od krvi. Teret i okovi pritiskali su mu tešku vunenu odjeću na izranjeno tijelo, a vuna se lijepila na otvorene rane.

Oko njega samo poruga i zloća.

Bio je neizrecivo bijedan i ispaćen, ali ispunjen ljubavlju. Njegova su usta bila u molitvi, a Njegov pogled u vapaju, opraštanju i trpljenju.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh