Duhovnost

MARKO GLOGOVIĆ:

‘Armagedon se već događa, ali ne posustajte u činjenju dobra’ Živimo za nebo! Ne bojmo se ničega, osim da ostavimo Gospodina. To je onda prava tragedija

Foto: SewCreamStudio, Shutterstock

Foto: SewCreamStudio, Shutterstock

(…)

Armagedon se već događa. Živimo u apokalipsi. Kao svećenik, ohrabrujem sve da ne posustaju u dobru, bez obzira na to kako se činilo da je zlo jače. Ono sigurno nije jače i neće biti jače. Sve prolazi, Isus ostaje.

Živimo za nebo! Ne bojmo se ničega, osim da ostavimo Gospodina. To je onda prava tragedija.

Sve ima neki svoj smisao… Možda nas ta činjenica svijeta koji posrće i samog sebe uništava ipak nekako pokrene?

A u molitvi ćemo dobiti mudrost što i kako činiti. Crkvu nije uništila nijedna sila na zemlji, a obećano nam je da nas neće nadvladati ni sila samog pakla. Zato samo hrabro. Tražimo duhovnu hranu! Također ispitujmo duhove. Nisu svi od Gospodina. Slušajmo Crkvu, pa makar i mi službenici Crkve ponekad »nismo svoji«. Sve ima neki svoj smisao, pa i ta presuda toga našeg suda, koliko god je užasna u svojoj bîti. Možda nas ta činjenica svijeta koji posrće i samog sebe uništava ipak nekako pokrene? Otajstveni su putovi Božji. Ne posustajmo na putu obraćenja.

Potražimo u srcu ono što se ne sviđa Isusu i odrecimo se toga, potpuno predani Božjemu milosrđu

Potražimo u srcu ono što se ne sviđa Isusu i odrecimo se toga, potpuno predani Božjemu milosrđu. Ljubimo svoje neprijatelje, praštajmo, svjedočimo istinsku, iskonsku ljubav. Tako činimo i Bog će po našim molitvama, pokori i dobrim djelima spasiti mnoge nerođene bližnje, mnoge samohrane roditelje, duše mnogih koji danas teško griješe, mnoge žrtve mnogih nepravdi, mnoge brakove u krizama i mlade izgubljene u lažnim ponudama i smicalicama i ispraznostima. Mnogima je danas izrazito teško, a mnogima nemoguće, nekima je sve ravno a svima je zapravo život mozaik i dobroga i lošega. (…)

Iznad Tebe zora sviće (Spasi dušu svoju, dok još možeš)

Nastavak teksta možete pročitati u knjizi „Iznad tebe zora sviće“ autora p. Marka Glogovića. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti putem webshopa naše biblioteke Figulus – ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh