Duhovnost

KAKO MOLITI ZA SVOJU ODRASLU DJECU

Bog sve može promijeniti! On može učiniti nemoguće Što god da se u prošlosti dogodilo – ma bilo to netom jučer – Božje je milosrđe danas novo

Danas Bog može učiniti nemoguće. Danas se stvari mogu promijeniti

Foto: Kichigin, Shutterstock

 

Jeremija je u jednome trenutku izgubio svaku nadu. Stvari su bile toliko strašne te se više čak nije mogao niti sjetiti kako je to imati nadu. No tada se sjetio Božjega milosrđa. „To nosim u srcu i gojim nadu u sebi. Dobrota Gospodnja nije nestala, milosrđe njegovo nije presušilo. Oni se obnavljaju svako jutro: tvoja je vjernost velika! ‘Gospodin je dio moj’, veli mi duša ‘i zato se u nj pouzdam’” (Tužaljke 3,21-24).

Božje milosrđe danas je novo

Što god da se u prošlosti dogodilo – ma bilo to netom jučer – Božje je milosrđe danas novo. Danas se mogu pokajati za svoj grijeh. Danas Bog može učiniti nemoguće. Danas se stvari mogu promijeniti. Danas Vam nada može ispuniti srce.

Jeremija govori o potrebi čekanja na Gospodina. To znači biti strpljiv u čekanju da Vam Gospodin usliši molitve

Strpljivo čekati Božje uslišanje molitvi

Jeremija govori o potrebi čekanja na Gospodina. To znači biti strpljiv u čekanju da Vam Gospodin usliši molitve. „Dobar je Gospodin onome koji se u nj pouzda, duši koja ga traži. Dobro je u miru čekati spasenje Gospodnje!” (Tužaljke 3,25-26). Čekati na Gospodina znači u nadi očekivati ono što će On učiniti. Znači pouzdati se u to da je ono što će On učiniti vrijedno čekanja.

Naše trpljenje nije zauvijek

Jeremija se ujedno spominje i da će Gospodin uvijek iskazati smilovanje. Naše trpljenje nije zauvijek. „Jer Gospod ne odbacuje nikoga zauvijek: jer ako i rastuži, on se smiluje po svojoj velikoj ljubavi. Jer samo nerado on ponižava i rascvili sinove čovjeka” (Tužaljke 3,31-33). Nije Njegova volja da trpimo, ali dopušta trpljenje, kako bi nas poučio Svojim putovima. Spominjete li se kako je Bog milosrdan i milostiv, lakše ćete ustrajati u molitvi, znajući da će On uskoro Vama i Vašoj odrasloj djeci iskazati Svoju milost i milosrđe.

Iz knjige „Kako moliti za svoju odraslu djecu“ Stormie Omartian. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

 Knjigu možete nabaviti ovdje.

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh