Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Ali zašto si ponekad govorimo takve ružne stvari, zašto se toliko udaljimo?

RAZMATRANJE I MOLITVA

Hvala ti, Gospodine, za moj brak, za taj ogroman dar. Možda danas uopće tako ne mislim, možda o tome često niti ne razmišljam, možda uopće nisam zahvalan/na za svoj brak. Možda ti rijetko zahvalim, Oče, što si mi dao supružnika, što nisam sam/a. Možda ponekad mislim da bi bilo bolje da sam sam/a, ali znam, Gospodine, da je to laž i znam da imaš plan za mene i moga supruga / moju suprugu. Zato danas želim gledati ono pozitivno na mome suprugu / mojoj supruzi. Želim se sjetiti zašto sam se zaljubio u njega/nju, što me privuklo, zašto sam izabrao baš njega/nju. Možda mislim da je to bila slučajnost, da se je tako poklopilo; možda točno znam i vjerujem da smo trebali biti zajedno, no jedno je sigurno, Bog ima plan za nas! I sve naše pogreške, sve rane koje smo si nanijeli, sva područja u kojima smo izgubili vjeru – sve to nije ni sitnica prema ljubavi i blagoslovu koji Bog ima za nas.

Bože, želim danas gledati ono dobro i pozitivno u svome supružniku. Možda sam uvjeren/a da toga više nema, no kako bih se ja u srcu osjećao/la kada bih znao/la da on/a misli tako o meni?

Prečesto nas svijet, pritisci, neznanje, laž i sebičnost okrenu od onih koje silno volimo

Možda mi je u nekim prilikama nešto takvo i rekao/la i to me silno povrijedilo, ali zašto smo si takve stvari govorili, zašto smo se tako udaljili? Zato što nas prečesto svijet, pritisci, neznanje, laž i sebičnost okrenu od onih koje silno volimo. Sami znademo u srcu da smo pogriješili, znamo da se u tim situacijama osjećamo loše, ali teško nam je to priznati jer i ja i on/a razmišljamo ovako: „Ako se ja prvi/a ponizim i time slušam naredbu Božju, ako ja prvi/a kažem da mi je žao, ako ja odlučim maknuti tu gorčinu iz srca, a ne zadržati ju, ako ja činim takve stvari, tada gubim i ispadam loš/a, i mnome će se manipulirati.“ To je velika laž! Ne trebam opravdavati loše postupke, ni supružnikove ni svoje, loše je loše, grijeh je grijeh, ali u zabludi sam ako smatram da ću inatom nešto postići, da ću uvjeriti supružnika da me više voli i poštuje, da ću mu pokazati i dokazati kako ja zaslužujem ljubav i poštovanje. Jer u takvim situacijama radim upravo to, često nesvjesno: inatom i odbijanjem da pružim ljubav i poštovanje supružniku, nastojim dobiti ljubav i poštovanje za sebe.

Bože, daj da u umu i srcu shvatim kako mi ti želiš dobro i daj da prihvatim tvoju volju i tvoje vodstvo za svoj brak

Pa zar sam toliko slijep/a? Pa zar do sada već nisam prošao/la kroz dovoljno situacija u kojima sam mogao/la shvatiti da time uništavam svoj brak i da ne postižem ništa? I onda još optužujem supružnika da mi nije pružio što trebam! A ja sam silno, silno ohrabren/a pružiti ljubav i poštovanje kada se suprug/a ponaša tako negativno prema meni, zar ne? Naravno da ne, jer to je sistem svijeta, a ne Boga, a svijetu je cilj brak uništiti.

Bože, daj da u umu i srcu shvatim kako mi ti želiš dobro i daj da prihvatim tvoju volju i tvoje vodstvo za svoj brak. Oprosti mi svaki inat prema suprugu/supruzi i iscijeli njegovo/njezino srce!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

„Jer tko ne ljubi svoga brata kojega vidi, Boga kojega ne vidi ne može ljubiti.“ (1 Iv 4, 20)

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh