Brak i odnosi

MLADIĆU, MOŽEŠ TO POBIJEDITI

Ako tražiš spolnu nirvanu… Brak nije za to Brak te neće osloboditi od rudnika ugljena. Ako si bio nečist prije dana vjenčanja, možeš očekivati da će se on pojaviti nakon medenog mjeseca. Ako si slobodan i gledaš senzualne filmove s oznakom „ograničeno”, bračno blaženstvo neće promijeni ovu naviku (...). Ako ti oči zapinju za komade u prolazu, one će i dalje lutati čak i kada kažeš „Uzimam”. Ako sada masturbiraš kao lud, uvidjet ćeš kako stavljanje toga prstena na prst neće držati tvoje ruke podalje od tebe.

Ako tražiš spolnu nirvanu… Brak nije za to

Foto: Shutterstock

 

Život u neredu

Ako tražiš spolnu nirvanu… Brak nije za to. Kad se Mark prijavio za predbračni tečaj koji ja (Fred) vodim, rekao mi je da je njegov život u neredu. „Godinama sam navučen na seks i računam na brak da me oslobodi od njega”, rekao je. „Moći ću imati spolne odnose kad god poželim. Sotona me uopće neće moći kušati!”

Kad smo se vidjeli nekoliko godina kasnije, nisam se iznenadio kad sam čuo da brak nije riješio problem. „Znaš, Frede, moja žena ne želi spolni odnos koliko i ja”, rekao je.

„Oh, stvarno?”

„Ne želim izgledati kao ovisnik o seksu ili slično, ali vjerojatno imam onoliko neispunjenih želja sada kao što sam ih imao i prije braka. Povrh svega, neki dijelovi spolnog eksperimentiranja čine joj se neugodnima ili nečednima. Katkad ih čak naziva i „nastranima”. Mislim da je poprilično razborita, ali što da kažem?”

Prema našem iskustvu, ne možeš reći puno!

Muškarci primaju intimnost neposredno prije i tijekom spolnog odnosa. Žene primaju intimnost kroz dodirivanje, otvorenost, grljenje i duboku komunikaciju

Čuti da brak ne eliminira spolnu nečistoću veliko je iznenađenje za tinejdžere i mlade samce. Ron, pastor zadužen za mlade u Minnesoti, rekao je da, kada izazove mladiće da budu spolno čisti, njihov je odgovor: „Lako je to vama reći, pastore. Vi ste u braku! Možete imati spolne odnose bilo kada!”

Kad bi to samo bilo tako.

Prije svega, seks ima različita značenja za muškarce i žene. Muškarci primaju intimnost neposredno prije i tijekom spolnog odnosa. Žene primaju intimnost kroz dodirivanje, otvorenost, grljenje i duboku komunikaciju.

Je li čudno da je učestalost spolnih odnosa ženama manje važna nego muškarcima, kao što je Mark otkrio na svoju žalost? Zbog razlika između muškaraca i žena, formiranje zadovoljavajućega spolnog života u braku teško da je pogodak iz penala. To je više kao udarac s polovice terena.

Nakon dana njihova vjenčanja, Larry je otkrio da je Linda daleko zainteresiranija za svoju karijeru nego za to da ga spolno zadovolji. Ne samo da je bila nezainteresirana za seks, nego se njime često koristila kao manipulativnim oružjem kako bi dobila ono što želi

Drugo, tvoja žena može odjednom postati uvelike drukčija od one žene kojoj si se udvarao. Larry, kršan i zgodan mladi pastor u Washingtonu, D.C., ima snažno kršćansko naslijeđe. Njegov je otac divan pastor, a Larry je bio oduševljen kad ga je Bog također pozvao u službu.

Kad je Larry upoznao Lindu, upečatljivu plavušu koja obara s nogu, činilo se kao da su stvoreni jedno za drugo, kao uobičajen set Kena i Barbie. Međutim, nakon dana njihova vjenčanja, Larry je otkrio da je Linda daleko zainteresiranija za svoju karijeru nego za to da ga spolno zadovolji. Ne samo da je bila nezainteresirana za seks, nego se njime često koristila kao manipulativnim oružjem kako bi dobila ono što želi. Kao posljedica, Larry nema spolne odnose vrlo često. Dvaput mjesečno je jackpot, a jednom u dva mjeseca je norma. Nema tu spolne nirvane.

Vjerojatno si sada govoriš: Da, mo’š misliti. To se meni nikada neće dogoditi. Misliš? Čudeći se Jimovoj priči, prenio sam je jednom od svojih pastora dok smo čavrljali u njegovu uredu. „Vidiš onu stolicu tamo?” upitao je…

Kao treće, tvoja žena možda neće mariti da ti pomogne u tvojoj borbi. Nakon nedavna govora na temu Muškarče, možeš to pobijediti, primijetio sam da je jedan muškarac ostao sjediti na svome sjedalu. Kad su svi ostali izmiljeli van, prišao mi je i rekao: „Moja mi je žena pristupila ovaj tjedan i rekla: ‘Jime, moram ti nešto reći, ali zapravo ne znam kako početi. Reći ću ti to izravno. Jednostavno ne volim seks i stvarno bih voljela da to više ne moram raditi.’ Bio sam zapanjen. Nisam uopće znao što reći, pa sam odgovorio: ʻDušo, radim li ja nešto krivo ili postoji nešto što bih mogao učiniti bolje?’ Rekla je: ‘Ne, ne radi se o tome što ti radiš. Sve se moje prijateljice tako osjećaju. Svaka od njih.’”

Vjerojatno si sada govoriš: Da, mo’š misliti. To se meni nikada neće dogoditi. Misliš? Čudeći se Jimovoj priči, prenio sam je jednom od svojih pastora dok smo čavrljali u njegovu uredu. „Vidiš onu stolicu tamo?” upitao je. „To je moja savjetodavna stolica. Znaš li koju pritužbu najčešće čujem kod oženjenih muškaraca?” „Ne, koju?” „‘Jednostavno više nema seksa.’ To je zapanjujuće!“

Vidiš, prije braka, sotona čini sve što može kako bi…

Brak te neće osloboditi od rudnika ugljena. Ako si bio nečist prije dana vjenčanja, možeš očekivati da će se on pojaviti nakon medenog mjeseca. Ako si slobodan i gledaš senzualne filmove s oznakom „ograničeno”, bračno blaženstvo neće promijeni ovu naviku (Filmovi s oznakom „ograničeno” označavaju filmove koji sadrže golotinju, spolne odnose, neprimjerene riječi, nasilje i korištenje droga. Za gledanje tih filmova u kinu, za sve osobe ispod 17 godina preporuča se pratnja odrasle osobe. op. prev.). Ako ti oči zapinju za komade u prolazu, one će i dalje lutati čak i kada kažeš „Uzimam”. Ako sada masturbiraš kao lud, uvidjet ćeš kako stavljanje toga prstena na prst neće držati tvoje ruke podalje od tebe.

Vidiš, prije braka, sotona čini sve što može kako bi te naveo da imaš spolni odnos sa svojom djevojkom; nakon braka čini sve što može kako bi te spriječio da imaš spolni odnos sa svojom ženom.

Iz knjige „Mladiću, možeš to pobijediti: Strategije za pobjedu u stvarnom svijetu spolnog iskušenja“ (s radnom bilježnicom). Dopuštenje izdavača za prnošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

VELIKA AKCIJA! Knjigu, do 18. prosinca 2022., možete nabaviti po sniženoj cijeni za 104 umjesto 130 kunaovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh