Roditelji i djeca

KAKO MOLITI ZA SVOJU ODRASLU DJECU

Molite da vaše odraslo dijete bude oslobođeno od svih loših sjećanja Život su mi spasile molitve drugih, koje su me ujedno i privele Gospodinu. On me, po molitvama drugih, izbavio iz ponora i oslobodio me depresije, straha i tjeskobe

Foto: Shutterstock

 

Kada je nešto slomljeno, život nije u redu. Zbog toga Bog uzima slomljene ljude – slomljena srca, slomljena uma ili slomljena duha – i ozdravlja ih; čini ih cjelovitima. Uzima slomljene komadiće našega života te ne samo što ih ponovno sastavlja već ujedno od njih čini nešto lijepo i dobro. Da bismo postigli takvu cjelovitost, moramo biti oslobođeni svega što ograničava preobrazbu koju Bog želi izvršiti u našemu životu.

Cjelovitost naše odrasle djece, između ostaloga, podrazumijeva zdrav osjećaj za to tko su ona zapravo u Gospodinu

Cjelovitost naše odrasle djece, između ostaloga, podrazumijeva zdrav osjećaj za to tko su ona zapravo u Gospodinu, kakvima ih je Bog stvorio te koje im je talente darovao. To podrazumijeva oslobođenje od svega što priječi takvu objavu. Podrazumijeva da se moraju odijeliti od svega što ih dijeli od Gospodina. Podrazumijeva provođenje vremena u Božjoj prisutnosti jer je to mjesto na kojemu mogu postići cjelovitost.

Ako je neko od Vaše odrasle djece u životu doživjelo nešto što mu je moglo slomiti srce, možete moliti za nj da bude oslobođeno od svih loših sjećanja

Čak će i djeca koja su odrasla u najboljim kršćanskim obiteljima teško proći djetinjstvo i tinejdžerske godine, a da u potpunosti izbjegnu svaku slomljenost. Nešto što je netko rekao ili učinio ili propustio reći, odnosno, učiniti; nešto što su vidjela ili iskusila, može uznemiriti njihov mladi um i slomiti im srce. Prekinuti odnosi, bez ozdravljenja i obnove, mogu utjecati na sve ostale njihove međuljudske odnose, a osobito na odnos s Bogom. Ako je neko od Vaše odrasle djece u životu doživjelo nešto što mu je moglo slomiti srce, možete moliti za nj da bude oslobođeno od svih loših sjećanja.

Život su mi spasile molitve drugih, koje su me ujedno i privele Gospodinu. On me, po molitvama drugih, izbavio iz ponora i oslobodio me depresije, straha i tjeskobe

Poznajem mnogo odrasle djece koja su bila slomljena i čiji su životi bili slomljeni, ali su po molitvama svojih roditelja oslobođena te su se i njihovi životi popravili. Bog je snažno djelovao, kao odgovor na molitvu. To ne znači da netko čiji se roditelji ne mole za nj ne može biti oslobođen. Kada bi bilo tako, ja danas ne bih bila ovdje. Odrasla sam u obitelji s teško mentalno oboljelom majkom, sklonom verbalnom i tjelesnom zlostavljanju. Sve sam pokušala kako bih se oslobodila boli iz djetinjstva, ali sam samo zapadala dublje u depresiju, srdžbu, strah i beznađe. Osjećala sam kako mi život svakoga dana tone u duboki mračni ponor te sam strahovala da nikada neću uspjeti pobjeći iz njega. Život su mi spasile molitve drugih, koje su me ujedno i privele Gospodinu. On me, po molitvama drugih, izbavio iz ponora i oslobodio me depresije, straha i tjeskobe; u potpunosti je preobrazio moj život i ozdravio me, učinio cjelovitom.

Previše sam godina izgubila živeći pogrešno, ali je Gospodin te godine obnovio više nego što sam ikada mogla sanjati. Ako je to učinio za mene, zamislite što tek može učiniti za nekoga tko na svojoj strani ima žarke molitve svojih roditelja (ili barem jednoga od njih).

Iz knjige “Kako moliti za svoju odraslu djecu” Stormie Omartian. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh