Vijesti

NAJVEĆE OKUPLJANJE BRITANSKIH KATOLIKA OD DOLASKA PAPE BENEDIKTA

30 tisuća Britanaca molilo je krunicu duž britanske obale Procjenjuje se da je krunicu molilo preko 30 tisuća ljudi, što ovaj događaj čini najvećim katoličkim okupljanjem otkada je papa Benedikt XVI. posjetio Veliku Britaniju 2010. godine. Tada se okupilo preko 65 tisuća vjernika…

Ovog vikenda tisuće britanskih vjernika okupilo se na više od 400 lokacija, kako bi sudjelovali u molitvi krunice duž britanske obale.

Procjenjuje se da je krunicu molilo preko 30 tisuća ljudi, što ovaj događaj čini najvećim katoličkim okupljanjem još otkada je papa Benedikt XVI. posjetio Veliku Britaniju 2010. godine. Tada se okupilo preko 65 tisuća vjernika.

Među okupljenim vjernicima bila je i Donna Cooper, iz župe Exmouth, koja je bila posebno impresionirana brojem mladih: „Ako su mladi nada za budućnost Crkve, odaziv na inicijativu  je vrlo obećavajući. Pridružili su nam se kandidati za svetu potvrdu iz moje župe.“

Na otočiću Eriskay, o. Ross Crichton vodio je molitvenu grupu na engleskom i galskom jeziku. Opisao je popodnevnu molitvu samo jednom riječju: „Predivno“.

O. Tom Grufferty iz Hampshira komentirao je: „Čim smo započeli drevnu molitvu krunice, osjetio se zajednički duh i svi smo u molitvi otvorili srca i umove Bogu“. Na događaju je sudjelovala i molitvena grupa iz Španjolske, a neki su i iz drugih dijelova svijeta molili za Britaniju.

Izvor: Beecatholic

Prevela Vedrana Prka

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh