Vijesti

3. LIPNJA SLJEDEĆE GODINE // Tijelo svetoga Ivana XXIII. ponovno u Bergamu

Sljedeće će se godine tijelo Ivana XXIII. iznimno, na nekoliko dana, vratiti u Bergamo – tu je vijest, u velikoj radosti i zahvalnosti papi Franji, posebnim priopćenjem objavila biskupija koja je Svetom Ocu uputila zahtjev

Važan događaj povodom 60. obljetnice izbora za Papu

Još nisu poznati detalji, a ni točan datum, ali radost je u biskupiji velika. Kurija je u tom gradu, u talijanskoj pokrajini Lombardiji, 27. lipnja izvijestila da je papa Franjo, putem Državnoga tajništva, odobrio da se sveti Ivan XXIII. vrati u Bergamo. Pretpostavlja se da će se taj važni događaj ostvariti 3. lipnja sljedeće godine, na 55. obljetnicu preminuća i 60. obljetnicu izbora za papu. Urna s tijelom „Dobroga Pape“ trebala bi se zadržati nekoliko dana u Bergamu i u mjestu Sotto il Monte, gdje je Ivan XXIII. rođen.

Zahvalnost biskupa msgr. Beschija

Zahvaljujući papi Franji za tu gestu očinske ljubavi prema biskupiji, mjesni biskup Francesco Beschi se spomenuo velike čovječnosti svetoga Ivana XXIII., njegove duhovnosti, strpljenja u teškoćama, raspoloživosti da sa siromašnima podijeli ono malo što se imalo, njegove sposobnosti da vidi više pozitivne strane, a ne one negativne, kao i isticanja, u odnosima s drugima, stvari koje sjedinjuju, a ne ono što razdvaja. Sve nas to – prema biskupovim riječima – uči gledati život i budućnost s optimizmom, i odnositi se prema ljudima s poštovanjem i povjerenjem.

Izvor:  Vatikanski radio

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Najčitanije

Na vrh