Evangelizacija

UMJESTO VELIKIH NOVOGODIŠNJIH ODLUKA...

3 jednostavne navike koje vraćaju vaš duhovni život na pravi put Ne koštaju, ne oduzimaju puno vremena, nisu zahtjevne, ali traže od vas da budete prisutni s Gospodinom koji je prisutan

Foto: Pixabay

 

Umjesto nekih „velikih” novogodišnjih odluka doktor Edward Sri, teolog, autor i poznati katolički govornik koji se redovito pojavljuje na EWTN-u, u podcastu Ascensiona „All things Catholic” savjetuje u ovoj godini uvesti tri navike koje vraćaju vaš duhovni život na pravi put. Radi se o jednostavnim praksama koje jačaju temelje našeg duhovnog života i pomažu usaditi dublje korijenje.

Ne koštaju, ne oduzimaju puno vremena, nisu zahtjevne, ali traže od vas da budete prisutni s Gospodinom koji je prisutan.

Odvojite vrijeme za svakodnevnu molitvu

Svakodnevna molitva je neophodna za naš molitveni život. Steknite naviku uspostavljanja dosljedne molitvene rutine. Odredite točno vrijeme i mjesto za svoju dnevnu molitvu, preporučujem da ujutro odredite vrijeme za molitvu. Biti prisutan s Gospodinom u molitvi jedna je od najmoćnijih stvari koje možemo učiniti za svoj život. Početak godine je sjajno vrijeme za obnovu posvećenosti svakodnevnoj molitvi.

Kada molite, oduprite se iskušenju da samo čitate stvari ili ispunite svoj um informacijama. Naučite sjediti s Gospodinom u tišini, odvojite vrijeme da slušate Boga i razmislite o istinama koje su objavljene u Svetom pismu. Dopustite Bogu da vam govori u tišini i oblikuje vas. Osim što ćete iznijeti svoje molitvene nakane i izliti Mu svoje srce, svakako zahvalite Gospodinu za sve blagoslove koje svakodnevno primate.

Redovito posjećujte Presveti Sakrament

Kratki posjet Presvetom Sakramentu u trajanju od nekoliko minuta svaki dan ili nekoliko puta tjedno može donijeti mnogo ploda.

Idite na ispovijed barem jednom mjesečno

Ispovijed je sakrament ozdravljenja, kroz nju doživljavamo milosti koje nas jačaju da bismo mogli dobro živjeti kršćanski život i pobijediti svoje grijehe i slabosti. Preporučam odlazak na ispovijed barem jednom mjesečno.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh