Duhovnost

KORISNO!

Savjeti pomoću kojih ćete svakodnevno čitati Bibliju Izdvojite svaki dan barem 15 minuta čitanju Svetog Pisma

Foto: Rod Long, Unsplash

Foto: Rod Long, Unsplash

 

Želite uvesti u svoju dnevnu rutinu čitanje Svetoga Pisma, ali vam to nikako ne uspijeva? Svakodnevnočitanje Biblije stvara jednu lijepu naviku koja produbljuje našu vezu s Bogom i Njegovim učenjem. Neka ovaj tekst bude poticaj svima koji su se premišljali hoće li krenuti s čitanjem Svetog Pisma. Dozvoli Mu da preobrazi naša srca i umove, piše FaithPot.

Izdvojite svaki dan barem 15 minuta čitanju Svetog Pisma.

Odredite mjesto i vrijeme

Za svakodnevno čitanje Svetog Pisma potrebna je rutina,  stoga je važno odabrati mjesto gdje u miru i tišini možete provodi vrijeme s Biblijom. Ugasite elektroničke uređaje oko sebe, udobno se smjestite za radni stol ili neko drugo mirno mjesto u kući i počnite čitati.

Napravite plan čitanja

Nakon što ste odabrali svoju Bibliju koju ćete čitati sada je vrijeme za napraviti  plan čitanja koji odgovara vašim ciljevima. Možete čitati kako je napisano, redom, pratiti tematski ili ići knjigu po knjigu. Najvažnije je shvatiti Božje riječi i razmišljati o njima.

Molite

Svoje čitanje započnite molitvom. Molitva nam pomaže u pripremi lakšeg razumijevanje i primanja Božje riječi.

Čitajte s razumijevanjem

Uzmite si vremena za čitanje. Razmislite o pročitanome i o tome kako se navedene riječi odnose na vaš život. Nakon nekog vremena shvatit ćete kako svakodnevno čitanje utječe na vaš život i koliko je u skladu s Božjim planovima za vas.

Počnite!

Izvor: FaithPot

Za Book.hr priredila Anamarija Pranjić

Preporučujemo knjigu Josipa Lončara Škola molitve 1 u koja donosi upute kako upoznati i doživjeti Boga. Knjigu možete besplatno preuzeti ovdje. Druge naslove autora potražite ovdje.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh