Mudrost dana

MUDROST DANA, 20. 6. 2023.

Foto: Pixabay

Kad bih morala ukazati na jedan uzrok zbog kojeg količina stresa raste, a količina vremena se smanjuje, rekla bih da je to internet. Postojanje virtualnog svijeta, kojeg nije bilo ni prije samo dvadeset godina, potiče nas da pokušavamo u isto vrijeme postojati u dvjema alternativnim stvarnostima, iako, kao i uvijek, na raspolaganju imamo samo 24 sata. I to je teško! Negdje moramo nedostajati! Ili u stvarnom svijetu, jer smo upravo na Facebooku, ili, ako nas nema na Facebooku, već je svima jasno da tada zapravo uopće ne postojimo! Naravno, ne potičem da sva računala pobacamo kroz prozor, već da shvatimo određene dodatne terete s kojima se naši djedovi i bake nisu morali boriti. To zahtijeva preraspodjelu i svjesno izabiranje. Inače smo poput psa koji trči za vlastitim repom.

Iz knjige „Bog traži čovjeka“ autorice sestre Bogne Mlynarz. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh