Mudrost dana

MUDROST DANA, 30. 5. 2023.

Marija - savršena moliteljica

Foto: Shutterstock

Izvor je ljubavi Marijina utroba, koja je nepojmljivo povezana s utrobom Boga Oca. „Vječno skrovište Riječi jest Očeva utroba, ali je ona izišla iz nje kao zraka, da bi se predala stvorenju. U tom je zračenju ipak i dalje sakrivena, a njezino skrovište je Marijina utroba. Sakriti se u njoj znači odreći se od svih tužnih i beznadnih briga vezanih uz poteškoće svojeg postojanja. „Majko moja, odsad se neću više ni za što brinuti. Maleno dijete nema nikakvih briga, jer se njegova majka brine za sve što mu je potrebno. Predat ću tvojemu srcu sve ono što se bude pojavljivalo u mojem životu i moja jedina briga bit će da te ljubim. Ti ćeš se pobrinuti za mene i za moje brige. Tvoja ljubav daje mi tu sigurnost i to mi je dovoljno.“

Iz knjige „Usrećiti Boga“ autorâ Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh