Mudrost dana

MUDROST DANA, 27. 4. 2023.

Kako djetetu objasniti čistoću prema Bogu? Možemo im otkriti malu tajnu što im je činiti kada su u napasti pokleknuti pred užitkom koji Bog zapovijeđu zabranjuje.

Foto: Pixabay 

Djeci treba istaknuti da nije lako uvijek biti čist. Štoviše, ponekad je to vrlo teško, ali što se više trudimo ugoditi Bogu, to nam on daje više milosti kojom nam pomaže ostati čistima. Možemo im otkriti malu tajnu što im je činiti kada su u napasti pokleknuti pred užitkom koji Bog zapovijeđu zabranjuje. Dovoljno je sklopiti ruke i odmah zamoliti Mariju za milost. „Blažena Djevice, pomozi mi sačuvati čistoću”.

Ona uistinu tada pomaže jer je sama bila dokraja čista i ljubila je čistoću. Ona poznaje sve kroz što prolaze djeca i u kakvim sve teškim kušnjama znaju biti. Ako je dijete zamoli za milost koja mu je potrebna, ona mu je odmah šalje. Napasti vjerojatno nikada neće prestati, ali dijete treba naučiti oduprijeti im se na pravi način i ustrajati u molitvi za milost čistoće.

Iz knjige „Kako odgajati dobru katoličku djecu“ autorice Mary Reed Newland . Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh