Duhovnost

10 BOŽJIH ZAPOVIJEDI (PRVA)

»Oni koji dođu k meni moći će u srcu čuti Očev glas: „Ja sam Gospodin Bog tvoj koji te izvodim k sebi slobodna i sretna”« Donosimo serijal o Deset Božjih zapovijedi iz niza knjiga Spjev o Bogočovjeku, koji je napisala mističarka Maria Valtorta sredinom prošlog stoljeća. Radi se o privatnim objavama koje je primila na svojem bolesničkom krevetu. Iako nikad nije bila u Palestini, na tisućama je stranica u detalje opisala Isusov život, s detaljnim opisima Palestine u Isusovo doba. Dosad joj ni teolozi, ni povjesničari, ni biolozi, ni zoolozi ni bilo koji drugi stručnjaci nisu pronašli bilo kakovu dokazivu pogrešku. Milijunima vjernika širom svijeta njezine su objave pomogle da bolje upoznaju Isusa, da se zaljube u evanđelje i u Crkvu. Vjerujemo da će i vama biti na blagoslov ako si date truda da razmatrate ono što pročitate.

10 Božjih zapovijedi book evangelizacija

“Ja sam Gospodin Bog tvoj”, suputnik koji te ne napušta, gost kojega ne možeš protjerati. Jesi li dobar ? Onda ti je gost i suputnik dobar prijatelj. Jesi li pokvaren i grešan? Onda gost i suputnik postaje rasrđen kralj i ne da mira. Ali ne ostavlja, ne ostavlja, ne ostavlja. Samo osuđenima je dopušteno rastaviti se od Boga. Ali ta rastava je nezasitna i vječna muka.


“Ja sam Gospodin Bog tvoj”, i dodaje: “koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva”. Oh, doista, baš sada to kaže! Iz kojeg Egipta? Iz Egipta te izvodi prema obećanoj zemlji, koja nije ovo mjesto, nego nebo! Vječno kraljevstvo Gospodnje, u kojem više neće biti gladi i žeđi, studeni ni smrti, nego će iz svega kapati radost i mir i radošću i mirom bit će zasićen svaki duh.

Sad vas izvodi iz pravog ropstva. Evo osloboditelja. Ja sam. Dolazim da raskinem vaše lance. Svaki vlastodržac može okusiti smrt i zbog njegove smrti mogu bili oslobođeni zasužnjeni narodi. Ali Sotona ne umire. On je vječan. A on je vlastodržac koji vas je stavio u okove da vas može vući kamo hoće. Grijeh je u vama. I grijeh je lanac na kojem vas Sotona drži. Ja dolazim da rastrgnem lanac. Dolazim u ime Očevo. I po svojoj želji. Zato, eto, ispunja se neshvaćeno obećanje: “Izvedoh te iz Egipta i iz ropstva.”

Sad se to na duhovan način izvršava. Gospodin Bog vaš izvodi vas iz zemlje idola koji je zaveo praroditelje, vadi vas iz ropstava krivnje, ponovno vas zaodijeva haljinom milosti, pripušta vas u svoje kraljevstvo.

Uistinu vam kažem da će oni koji dođu k meni moći čuti blagi očinski glas Svevišnjega koji im kaže u blaženom srcu: “Ja sam Gospodin Bog tvoj koji te izvodim k sebi slobodna i sretna.”

Dođite. Upravite k Gospodinu srce i lice, molitvu i volju. Čas milosti je došao.«

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh