Mladi

MLADI I VEZE

Iskrena ispovijest djevojke: „Išla sam od jednog do drugog, ali nikad nisam pronašla tu pravu ljubav za kojom sam tragala” Prirodno je nekoga voljeti i prirodno je da ti on/ona uzvrati ljubav. Prava je ljubav predivna. Ali pogrešna te ljubav može prevariti… Kao što se dogodilo ovoj djevojci…

Iskrena ispovijest djevojke: „Išla sam od jednog do drugog, ali nikad nisam pronašla tu pravu ljubav za kojom sam tragala”

Foto: Shutterstock

 

Kao većini srednjoškolki i srednjoškolaca bilo mi je silno važno da me netko voli. Da bih im se svidjela, bilo je važno da budem poznata, da budem u grupi djevojaka koje bodre igrače, da se bavim sportom i da imam dečka. Sve sam ovo imala dok sam išla u srednju školu.

A onda smo se preselili i krenula sam u drugu srednju. Nisam nikoga poznavala. Prožimao me je osjećaj praznine. Nisam znala što učiniti da budem prihvaćena a to mi je očajnički bilo potrebno. Onda sam srela mladića kojem sam se svidjela i „zatreskala” sam se.

Bili smo otprilike tri mjeseca u vezi kada smo stupili u seksualne odnose. Moji novi prijatelji su smatrali da je normalno da to radimo, jer smo u vezi. Nisam previše razmišljala o tome – jednostavno sam to napravila.

Svaki put kad smo imali odnos, osjećala sam bliskost i toplinu. Ali, to je trajalo tako kratko. Kad bi bilo gotovo, odjenuli bismo se i pošli svaki svojoj kući. Nije bilo osjećaja odanosti, sigurnosti u sutra, čak ni osjećaja prave ljubavi. Kad bih se vraćala kući, duboko u sebi osjećala sam mučninu.

Sljedećeg jutra osjećala bih se kao smeće. U srcu sam znala da je to što radim pogrešno, ali samoj sam sebi govorila: „U redu je to što činim, jer nekome dajem svoju ljubav”.

Što sam si više lagala, to mi je bilo gore. Sve sam se više ʽpriljepljivalaʼ za svog momka i sve sam više gubila samopoštovanje. Govorila sam si: „Ovo mi treba zato što sam toliko usamljena; ova mi veza pomaže da se osjećam sigurnije”.

A onda je, nakon godine i pol, on prekinuo našu vezu. Nisam ni sanjala da bi se to moglo dogoditi. Nisam mogla vjerovati. On je bio jedini za kojeg sam mislila da mu je stalo do mene. A njega naprosto nije bilo briga. Odjednom kao da je cijeli moj život postao bezvrijedan. Osjećala sam se iskorištenom i bjednije nego ikad u životu.

„Ne mogu ovo podnijeti”, razmišljala sam. „Moram se srediti, izgledati dobro”. Jedino što sam imala bilo kome ponuditi bilo je moje tijelo. Pokušala sam se sabrati, i počela sam se viđati s drugim mladićima. U tom traganju za ljubavlju i prihvaćenošću, imala sam odnose i s tim mladićima. I tako sam išla od jednog do drugog, ali nikad nisam pronašla tu pravu ljubav za kojom sam tragala. Ne sjećam se da sam ikada osjetila da sam voljena! „Mora postojati nešto više od ovoga…”, razmišljala sam.

Željna ljubavi

Djevojka koja je napisala ovu istinitu priču tražila je ljubav. Prirodno je nekoga voljeti i prirodno je da ti on/ona uzvrati ljubav. Prava je ljubav predivna. Kad ju iskusiš, u očima imaš sjaj i osjećaš se kao da si u sedmom nebu. Ali pogrešna ljubav može te prevariti tako da tresneš sa sedmog neba na zemlju i srce ti se slomi.

Koja je razlika između „spavati s nekim” i nekoga voljeti?

Je li ljubav na prvi pogled prava ljubav? Što je zaljubljenost i zašto je zovu „lažna ljubav”? Kakva je razlika između nekoga „željeti” i „voljeti”? Je li seksualna privlačnost ljubav? Koja je razlika između „spavati s nekim” i nekoga voljeti? Kako da znam je li ljubav prava? Ovo su jako dobra pitanja. Hajdemo pronaći neke odgovore. (…)

Ulomak iz knjige za tinejdžere o ljubavi, zaljubljivanju i seksu.

Najčitanije

Na vrh