Svjedočanstva

IZ ODBAČENOSTI U PRIHVAĆENOST

Život mi se potpuno promijenio nakon molitve od dvije minute Bogu je jako stalo do tebe! On te voli, prihvaća i veoma cijeni. Bdije nad tobom i želi se brinuti o tebi. Sve, što čini u svemiru, vrti se oko tebe. Ti si u središtu Njegova svijeta

  Foto: Marcos Paulo Prado, Unsplash
In-eternum - katolički planer

Foto: Marcos Paulo Prado, Unsplash

 

Prije nekoliko godina služio sam na velikoj kršćanskoj konferenciji. Žureći prema dvorani, u kojoj sam trebao propovijedati, doslovce sam se sudario s jednom ženom. Gotovo bez daha, uskliknula je: „Gospodine Prince, znate li da sam molila da Vas osobno susretnem?”

„Pa, evo, sreli smo se!” odvratio sam, smijući se. „Ako imate neku potrebu, mogu vam, nažalost, posvetiti samo dvije minute jer žurim u dvoranu!” Žena me je ozbiljno shvatila i nadugačko se raspričala o svom problemu. Nakon pola minute prekinuo sam ju i rekao joj: „Stanite! Mislim da znam što vas muči. Ne morate više reći niti riječi. Vaš problem je odbačenost. Želim vam ponuditi rješenje. Trebate samo ponoviti za mnom riječi molitve.”

Nisam joj rekao što ću govoriti, već sam bez mnogo razmišljanja izgovorio sljedeću molitvu:

„Bože, Oče, hvala Ti što me voliš.

Poslao si svoga Sina da umre umjesto mene. Isus je preuzeo moje grijehe, ponio moju odbačenost i platio kaznu za svako zlo koje sam učinila.

Pristupam Ti na temelju Njegove žrtve. Znam da nisam ni odbačena niti neželjena. Vjerujem da me voliš. Tvoje sam dijete i pripadam Tvojoj obitelji.

Bože, Ti si moj Otac. Ja pripadam najboljoj obitelji u svemiru! Nebo je moj vječni dom u kojem ću prebivati s Tobom.

Hvala Ti za to! Hvala Ti, Oče!”

Završili smo s molitvom i ja sam rekao: „Amen! Moram ići. Doviđenja!” Zatim sam pohitao u dvoranu.

Mjesec dana kasnije primio sam pismo od te žene. Nakon uvodnog opisa našeg neobičnog susreta, napisala je: „Želim vam reći da su one dvije minute, provedene u molitvi, potpuno promijenile moj život. Sada sam nova osoba!”

Iz odbačenosti u prihvaćenost

Bilo mi je jasno što se tamo dogodilo. Ponovivši riječi molitve, ona je izišla iz odbačenosti i zakoračila u prihvaćenost.

Božja obitelj je najbolja! Ni jedna joj druga nije slična. Možda ti članovi zemaljske obitelji nisu izrazili ni malo ljubavi. Otac te odbacio, a majka nije imala vremena za tebe. Možda te muž nije volio. No, znaj da je Bogu jako stalo do tebe! On te voli, prihvaća i veoma cijeni. Bdije nad tobom i želi se brinuti o tebi. Sve, što čini u svemiru, vrti se oko tebe. Ti si u središtu Njegova svijeta.

Ne boj se da ćeš se zbog te istine uzoholiti!

U svojoj Poslanici Korinćanima apostol Pavao je, ne baš uzoritim vjernicima, napisao: „Uistinu, sve ovo biva radi vas…” (2 Kor 4,15). Sve što Bog čini, čini za nas. Ne boj se da ćeš se zbog te istine uzoholiti. Nećeš! Postat ćeš još ponizniji. Svaka ljudska oholost nestaje pred otkrivenjem o veličini i snazi Božje milosti. (…)

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Iz knjige „Božji lijek protiv odbačenosti”autora Dereka Princea. Druge naslove autora možete nabaviti putem webshopa naše biblioteke Figulus ovdje.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh