Vijesti

PRO-LIFE

ŽIVOT ĆE NADJAČATI SMRT: Na londonskom Hodu za život više tisuća osoba Lijepo je vidjeti kako se i u drugim dijelovima Europe bori za život nerođenih. Svaki život je važan! „I pazimo jedni na druge da se potičemo na ljubav i dobra djela.” (Hebrejima 10,24)

Foto: Maria Oswalt, Unsplash

Foto: Maria Oswalt, Unsplash

U subotu na Hodu za život više tisuća osoba stalo je u zaštitu nerođenih. Ovogodišnji, deveti po redu Hod za život, prošao je kroz Westminster u Londonu i završio u zgradi parlamenta.

Policija je procijenila kako je na Hodu prisustvovalo oko 7000 ljudi, navodi se u priopćenju za javnost March for Life UK.

Godine 2021. napravljeno je 214 256 pobačaja u Engleskoj i Walesu, navodi se na web-stranicama engleske vlade.

Zakon usvojen u veljači zabranjuje da bilo koja osoba na udaljenosti od 150 metara (oko 500 stopa) od klinike za pobačaj utječe na odluku žene da „pristupi, pruži ili omogući pružanje usluga pobačaja u klinici za pobačaj”.

Zbog toga je prošle godine svećenik Sean Gough bio osuđen; on je u blizini klinike za pobačaje u Birminghamu držao natpis na kojem je pisalo „moli za slobodu govora”. Kasnije je oslobođen optužbe.

„Abortus uništava slobodu življenja”, pisalo je na jednom natpisu. „Život od začeća, bez iznimke”, navodilo se na drugom natpisu.

Na skupu su, uz predstavnike Katoličke Crkve sudjelovali su i vjerski poglavari drugih vjeroispovijesti.

Sljedeće godine Hod za Život u Ujedinjenom Kraljevstvu obilježit će svoju 10. obljetnicu. Ben Thatcher, suvoditelj Hoda za život, otkrio je kako se nada da će ih tada biti 10 000.

Lijepo je vidjeti kako se i u drugim dijelovima Europe bori za život nerođenih. Svaki život je važan!

„I pazimo jedni na druge da se potičemo na ljubav i dobra djela.” (Hebrejima 10,24)

Izvor: Catholic News Agency

Za Book.hr priredila A. P.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh