Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Želim voljeti i blagoslivljati supruga/suprugu djelom i istinom, a ne samo riječju i jezikom (1 Iv 3,18)

RAZMATRANJE I MOLITVA

Gospodine, stvorio si me iz ljubavi i govoriš mi: „Gledajte koliku nam je ljubav darovao Otac: djeca se Božja zovemo, i jesmo“ (1 Iv 3,1). Stvorio si me da ljubim, da darujem ljubav, da darujem sebe, a ne da se osvrćem i pitam, zašto drugi ne ljube, zašto moj supružnik ne ljubi. Ti mi kažeš: „Kada odlučiš ljubiti, kada budeš prebivao/prebivala u meni, kada budeš svaki dan iznova htio/htjela biti blagoslov svome braku, izvršit ćeš temeljno poslanje svoga života – ljubiti bližnjega“. Jer, Gospodine, ako te tražim iskreno i istinski, a ne vidim te u svome suprugu / svojoj supruzi i ne mogu te u njemu/njoj naći, kakav/kakva god on/ona bio/bila, neću te naći ni u Misi, ni u Svetom pismu niti bilo gdje drugdje. Jer osobe koje susrećem u životu, s kojima prolazim kroz ovaj život do Vječnosti, ti si mi dao s razlogom, i da upravo one nisu bile u mome životu, tko zna gdje bih bio/bila i gdje bi moj život završio.

Isuse, molim te, prosvijetli mi duh, dušu i tijelo da shvatim da sam stvoren/stvorena da ljubim i da ću jedino tako biti ispunjen/ispunjena

Te osobe me, ponekad ili često, i povrijede, rade krivo, ali ti ne prestaješ ljubiti ni mene ni njih, iako sam prečesto razočaran/razočarana. Možda te moj supružnik ne traži, Gospodine, možda u tebe ne vjeruje, možda sam zapravo ja još daleko od tebe, ali danas ti želim zahvaliti za to što je on/ona dio moga života. Želim više ljubiti, želim gledati što ja mogu učiniti za njega/nju, za brak, makar ne dobio/dobila ništa zauzvrat. Dao si nam zapovijed da „vjerujemo u ime Sina njegova Isusa Krista i da ljubimo jedni druge“ (1 Iv 3,23).

Isuse, molim te, prosvijetli mi duh, dušu i tijelo da shvatim da sam stvoren/stvorena da ljubim i da ću jedino tako biti ispunjen/ispunjena. Daj da shvatim taj tvoj preveliki dar. Daj da shvatim da si ti ljubav, a ne netko tko me tlači. Ispravi moju sliku o tebi, Oče, iskorijeni sve krive stavove o tebi, iscijeli moje djetinjstvo i svaki trenutak kada sam stvorio/stvorila krivu sliku o tebi.

Nadoknadi, Duše Sveti, svu ljubav koju smo si uskratili, ispuni naša srca, privuci mene i supruga/suprugu silinom svoje ljubavi

Prihvaćam tebe kao ljubljenog Oca i tom ljubavlju danas želim voljeti i blagoslivljati djelom i istinom, a ne samo riječju i jezikom (usp. 1 Iv 3,18). Duše Sveti, Duše Ljubavi, molim te, uđi u naš brak, molim te da se ja, moj suprug / moja supruga, naš brak, ovog trena rodimo nanovo odozgor, u ljubavi i istini. Daj da naša srca osjete tvoju ljubav, daj da možemo dati, ali i primiti ljubav jedno od drugoga, iskreno, duboko, snažno, onako kako smo i stvoreni u Ocu. Slomi svaku prepreku tome, daj da u dubini duše shvatimo da smo stvoreni od ljubavi i za ljubav. Nadoknadi, Duše Sveti, svu ljubav koju smo si uskratili, ispuni naša srca, silinom svoje ljubavi privuci ponovno mene i supruga/suprugu jedno drugome, slomi svaki sram, nepraštanje, zamjeranje, osuđivanje, jer želim živjeti kao Tvoje dijete, a ne činiti zlo, jer „tko god ne čini pravde i tko ne ljubi brata, nije od Boga“ (1 Iv 3,10).

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Bog ne želi da opravdavamo krive postupke svog supružnika, ne želi da budemo pasivni ili žrtve; ako to mislimo, tada imamo krivi stav. Bog nam zapovijeda i potiče nas da ljubimo svim srcem, jer na koncu jedino tako možemo biti sretni, jedino tako možemo supružnika dovesti do uvjerenja – jedino kada pristupamo u ljubavi i nježnosti, s Njime, možemo istinski doprijeti do supružnikova srca. Da, bit će pogrešaka, ali bitno je ustrajati, a ne osvrtati se na svoje padove ili tražiti greške kod supružnika. To nas samo udaljuje. Pitanje je, želim li prihvatiti Božji poziv i biti vjeran/vjerna njegovoj zapovijedi? Ili smatram da znadem bolje i cilj mi je opravdavati svoje krive postupke nedjelima supruga/supruge? Po čemu sam onda drugačiji od njega/nje?

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh