Aktualnosti

FILM O PEDOFILSKIM SKANDALIMA U KATOLIČKOJ CRKVI U POLJSKOJ

Zbog velike popularnosti filma ‘Samo ne reci nikom’, poljska vlada namjerava produžiti zatvorske kazne za seksualno zlostavljanje djece Film 'Samo ne reci nikom' prikazuje susret žrtava svećenika pedofila s njihovim zlostavljačima i upozorava Crkvu na njezine slabosti i propuste

Zbog velike popularnosti filma 'Samo ne reci nikome', poljska vlada namjerava produžiti zatvorske kazne za seksualno zlostavljanje djece

Foto: Screenshot ‘Samo ne reci nikom’

 

Nedavno je na YouTubeu premijerno prikazan film „Tell No One“ (eng. ‘Samo ne reci nikom’) koji govori o pedofilskim skandalima u Katoličkoj Crkvi u Poljskoj.

Dvosatni dokumentarac nezavisnog novinara Tomasza Sekielskog na YouTubeu objavljen je u subotu, a od tada je pogledan oko 15 milijuna puta. Velik interes za spomenuti film potaknuo je poljsku vladu da razmisli o izmjenama zakona, prenosi Euronews.com.

Poljski premijer Mateusz Morawiecki novinarima je u utorak rekao da njihovo pravosuđe „pedofiliju tretira suviše olako“.

Tako bi se kazna za silovanje djeteta – koja sada iznosi 15 godina – povećala na 30 godina zavora, ako se usvoji prijedlog zakona.

Film ‘Samo ne reci nikom’ prikazuje susret žrtava svećenika pedofila s njihovim zlostavljačima i upozorava Crkvu na njezine slabosti i propuste.

Film je pogledao i komentirao i poljski nadbiskup Tomasz Polak:

„Duboko sam potresen onim što sam vidio u filmu Tomasza Sekielskog, i ispričavam se za sve rane koje je kler nanio“.

Film ‘Samo ne reci nikome’ možete pogledati ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh