Aktualnosti

FILM O PEDOFILSKIM SKANDALIMA U KATOLIČKOJ CRKVI U POLJSKOJ

Zbog velike popularnosti filma ‘Samo ne reci nikom’, poljska vlada namjerava produžiti zatvorske kazne za seksualno zlostavljanje djece Film 'Samo ne reci nikom' prikazuje susret žrtava svećenika pedofila s njihovim zlostavljačima i upozorava Crkvu na njezine slabosti i propuste

Zbog velike popularnosti filma 'Samo ne reci nikome', poljska vlada namjerava produžiti zatvorske kazne za seksualno zlostavljanje djece

Foto: Screenshot ‘Samo ne reci nikom’


 

Nedavno je na YouTubeu premijerno prikazan film „Tell No One“ (eng. ‘Samo ne reci nikom’) koji govori o pedofilskim skandalima u Katoličkoj Crkvi u Poljskoj.

Dvosatni dokumentarac nezavisnog novinara Tomasza Sekielskog na YouTubeu objavljen je u subotu, a od tada je pogledan oko 15 milijuna puta. Velik interes za spomenuti film potaknuo je poljsku vladu da razmisli o izmjenama zakona, prenosi Euronews.com.

Poljski premijer Mateusz Morawiecki novinarima je u utorak rekao da njihovo pravosuđe „pedofiliju tretira suviše olako“.

Tako bi se kazna za silovanje djeteta – koja sada iznosi 15 godina – povećala na 30 godina zavora, ako se usvoji prijedlog zakona.

Film ‘Samo ne reci nikom’ prikazuje susret žrtava svećenika pedofila s njihovim zlostavljačima i upozorava Crkvu na njezine slabosti i propuste.

Film je pogledao i komentirao i poljski nadbiskup Tomasz Polak:

„Duboko sam potresen onim što sam vidio u filmu Tomasza Sekielskog, i ispričavam se za sve rane koje je kler nanio“.

Film ‘Samo ne reci nikome’ možete pogledati ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

  •  
  •  
  •  
  •  
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Portal Book.hr osim tekstova iz tiskanoga izdanja časopisa Book, nudi dodatne zanimljive i važne teme. Naša je želja doprijeti do ljudi, posebno mladih, koji su iz bilo kojeg razloga privremeno ili trajno odustali od Boga i/ili Crkve; želimo im ponuditi Božju riječ na način na koji će je moći shvatiti i prihvatiti. Jednako tako želimo onima koji su u vjeri pomoći da ustraju i da napreduju u svojem odnosu prema Bogu i prema Crkvi.

Ponosni član obitelji Rhema

Zaklada Rhema

Pratite nas

Pratite nas na Facebooku Pratite nas na Instagramu Pratite nas na Twitteru Pratite nas na Youtubeu

Kontakt

PORTAL I ČASOPIS BOOK
Franje Gažija 2
48 000 Koprivnica, HrvatskaTelefon: +385 (0)95 206 5421 | +385 (0)48 210 104

Sva prava pridržana © 2017. Ustanova Kristofori. Izrada: Kosinus.hr

Na vrh