Duhovnost

U BITKU!

Zašto toliko iskrenih vjernika prolazi kroz tako teška razdoblja Želimo li biti dio vojske posljednjeg vremena, trebamo usvojiti duhovnu ali i fizičku disciplinu…

Zašto toliko iskrenih vjernika prolazi kroz tako teška razdoblja

Foto: Shutterstock


 

 

Trebamo proći kroz stvarnu bitku i pripremiti se za borbu

Pretpostavimo da boksački trener uzme svog boksača na trening u neki izolirani kamp i provede jedno čitavo razdoblje psihički ga pripremajući za veliku borbu:

„Ne brini se! Bit ću uz tebe sve vrijeme. Evo ti popis velikih boksača iz prošlosti. Prouči svaki njihov pokret i nećeš sam morati prolaziti kroz teške vježbe. Ti si pobjednik i ako slijediš moje upute i upamtiš dijagrame koje sam nacrtao za tebe, možeš ući u ring bilo s kim i poraziti ga!”

Ne zvuči li to glupo? Koji bi trener učinio takvu stvar? Ali mnogi kršćani koji se nazivaju borcima nikada nisu bili ni kušani ni trenirani. Žalosna je istina da nikada nisu bili u bitki i nisu pripremljeni za borbu.

Zašto toliko iskrenih vjernika prolazi kroz tako teška razdoblja? Bog zna da će sotona biti pušten na zemlju za svoj posljednji čas vojevanja. I Gospodin će trebati dobro izvježbane ratnike koji će nadvladati sve sile pakla.

Redak koji ima veliko značenje za sve koji žele pobijediti u molitvi

Ti duboko kušani sveti postaju zapovjednici vojske posljednjeg vremena. Vježba koju oni trebaju poziva na duhovnu disciplinu, ali i na fizičku disciplinu. Jakov se čitavim tijelom bacio u bitku – svom svojom ljudskom sposobnošću. U njemu se podigao borben duh te Pismo kaže: „U snazi muževnoj s Bogom se borio” (Hoš 12,4).

Ovaj redak Pisma ima veliko značenje za sve koji žele pobijediti u molitvi. Tu kaže da je Jakov zadobio bitku „u svojoj muževoj snazi” dok se borio!

Dragi sveti, ako želite pobijediti u ovim posljednjim danima, morat ćete uložiti svu svoju snagu u bitku. Bog želi podići ljude koji će biti potpuno prožeti žarom da budu upotrijebljeni od njega kako bi pomogli drugima.

Autor: David Wilkerson (1931.-2011.)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Priredila Martina Vidaković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh