Osobni razvoj

DUGOTRAJNI PROBLEMI

Zašto se u životu onih koji ljube Boga poteškoće povećavaju Ponekad nama kršćanima izgleda da čim se više trudimo, to više problema imamo. Postanemo očajni i počnemo se pitati ima li sve to smisla. „Bože, gdje si?!“ Ali najčešće nije stvar u tome da radimo nešto krivo, nego je posrijedi nešto drugo. David nam iz vlastitog iskustva otkriva što je to

Zašto se u životu onih koji ljube Boga poteškoće povećavaju

Foto: Shutterstock

 

Jednostavno ne možemo objasniti zašto se mnogi pravednici suočavaju s nesagledivim trpljenjima. Zašto se u životu onih koji duboko ljube Boga poteškoće povećavaju?

„Sve je to da se nauče strpljivosti.”

„To uči narod Božji da se više pouzdaje u njega.”

Jesu li to stvarni razlozi ili su to samo otrcane fraze?

Doista? Jesu li to stvarni razlozi ili su to samo otrcane fraze? Za one koji podnose opasne krize, takve su izjave sigurno bez značenja.

„Tvoja snažna, dugotrajna kušnja u vezi je s vječnošću. Pripremam te za tvoju službu i djelo u mom kraljevstvu.”

Nedavno, tijekom razdoblja velike osobne kušnje, zamolio sam Gospodina: „Ako moram naučiti neke lekcije iz ove sadašnje kušnje, molim te, nauči me”. I Duh je jasno progovorio mom srcu: „Tvoja sadašnja nevolja nema ništa s kažnjavanjem. Zapravo, ona uopće nema ništa s ovim svijetom. Tvoja snažna, dugotrajna kušnja u vezi je s vječnošću. Pripremam te za tvoju službu i djelo u mom kraljevstvu.”

Bog je dopustio da nam ljudska snaga tako oslabi da se potpuno prestanemo boriti i da njemu dopustimo da nas vodi ostatak puta

Dragi sveti, vjerujem da smo u procesu odbijanja od svega što je od ovoga svijeta. Bolovi koje sad podnosimo strašni su porođajni bolovi. Bog je dopustio da nam ljudska snaga tako oslabi da se potpuno prestanemo boriti i da njemu dopustimo da nas vodi ostatak puta.

Jedna stara evanđeoska pjesma pjeva:
Uskoro, kad jutro svane,
kad se sveti Božji kod kuće skupe,
pričat ćemo o tome kako smo pobijedili,
uskoro ćemo to bolje razumjeti.

Svjedočio sam o Božjoj dobroti čitav svoj život. A u novom svijetu koji dolazi, pričat ću tu priču diljem neba, priču o tome kako mi je stvaran, blizak i milosrdan Isus bio u mojim najgorim vremenima. Slava Bogu!

Autor: David Wilkerson; Izvor: Novi život; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh