Duhovnost

O. LORENZO MONTECALVO

Zašto je važno živjeti ‘ovdje i sada’ Kršćanska nas duhovnost potiče da živimo 'ovdje i sada'. Zašto? Pročitajte u tekstu...

Zašto je važno živjeti 'ovdje i sada'

Foto: Shutterstock

 

(Mt 13,47-53)

Kršćanska nas duhovnost potiče da živimo ‘ovdje i sada’, u milosti Krista, ljubavi Oca i zajedništvu Duha Svetoga. Nemoj nikada reći: ‘Sutra ću napraviti ili sutra ću ići.’ Možemo i to reći, ali trebamo nadodati: ‘Ako Bog dâ, sutra ću…’

Prije koronavirusa…

Prije koronavirusa, ljudi su bili napravili tolike planove koji se nisu ostvarili zbog toga što se je dogodilo. Evanđelje nas potiče da živimo ovdje i sada, kako je na početku objašnjeno, ali s mišlju da će jednog dana (a to može biti i danas) ovo ‘ovdje i sada’ suditi Isus Krist, Sudac individualne i univerzalne povijesti.

Kada bi Gospodin došao u ovom trenutku, bih li bio bačen u more – kao loš kršćanin, ili izdvojen sa strane – da me prime u Raj? Po Božjem milosrđu, bit ću izdvojen za Raj. Danas se u našim crkvama više ne govori ni o Raju, niti o Paklu. Ne govori se ni o smrti, niti o Isusu Kristu koji će doći suditi žive i mrtve. Tko su mrtvi? Loše ribe. Tko su živi? Dobre ribe.

Ne zaboravi…

Određen broj svećenika propovijeda da Gospodin neće uzimati u obzir naša zlodjela jer On je milosrdan i sve će grijehe baciti na morsko dno. To je istina samo ako Mu se obratimo raskajana srca. Ne zaboravi: Gospodin će doći suditi žive i mrtve. Amen. Aleluja.

Autor: O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Odabrao: fra Petar Ljubičić

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh