Duhovnost

BESKRAJNO JE BOŽJE MILOSRĐE

Zašto Gospodin podnosi toliku bol u svojoj muci? Razmatranje Križnog puta s bl. Mihaelom Sopoćkom

Isus pada pod križem treći put

Foto: EmmanuelMendez, Pixabay

 

Isus pada treći put pod križem

 

Razmatranje

Bilo je to na gori, blizu mjesta raspeća. Žega podnevnog sunca budila je neizrecivu žeđ, a boli trnove krune i rana od bičevanja po cijelom tijelu te tegobni stjenoviti put do brda prouzročili su potpunu iscrpljenost snaga. Osim toga buka, vreva i psovanje mnoštva toliko su povećali Isusovu unutarnju bol da je iscrpljen i treći put pao na zemlju.

Isus čezne, svim žarom svojeg srca, zapaliti našu ljubav, jer želi u vlastitoj krvi zaručiti naše duše i potaknuti ih da se nježno priviju uz njega, potpuno mu predajući cijelo svoje biće i cijeli naš život

Zašto Gospodin podnosi toliku bol u svojoj muci? Jer čezne, svim žarom svojeg srca, zapaliti našu ljubav, jer želi u vlastitoj krvi zaručiti naše duše i potaknuti ih da se nježno priviju uz njega, potpuno mu predajući cijelo svoje biće i cijeli naš život.
O tajno Isusova pada pod križem po treći put! „Promatrajući te, Isuse, koji tri puta padaš pod teretom križa, počinjem shvaćati kako je velika uvreda Bogu povratak grijesima koji su nam već oprošteni.“ (Sv. Katarina Đenovska)

Molitva

Gospodine Isuse, za mene trpiš i za mene padaš pod križem! Gdje bih danas bio bez tvojeg trpljenja, moj Spasitelju? Da se nisi smilovao nad nama, bili bismo kao Sodoma, Gomori slični. (Usp. Iz 1, 9.) Zato sve što danas imamo i što jesmo u nadnaravnom smislu, sve dugujemo samo tvojoj muci, Gospodine Isuse. Čak ni nošenje našeg križa ne znači ništa bez tvoje milosti. Samo tvoja muka, ljubljeni Spasitelju, čini naše kajanje vrijednim, a pokoru korisnom. Samo tvoje milosrđe, objavljeno po trostrukom padu pod križem, jamstvo je našeg spasenja. Amen.

Beskrajno je Božje milosrđe - razmatranja Križnog puta i Svete krunice s duhovnikom sv. sestre Faustine

Iz knjige Beskrajno je Božje milosrđe – razmatranja Križnog puta i Svete krunice s duhovnikom sv. sestre Faustine, autor bl. Mihael Sopoćko. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti putem web-shopa naše Biblioteke Figulus.

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh