Duhovnost

DAVID WILKERSON

Zašto Bog samo neke ljude dotiče onako kako je dotakao starozavjetnog proroka Danijela Zašto je Bog položio ruku na Daniela i dotakao ga? Zašto je taj čovjek bio u stanju vidjeti i čuti stvari koje nije mogao nitko drugi?

Foto: Shutterstock

 

Daniel je svjedočio: „I gle: ruka me dotače i pomože mi da se uprem na koljena i na dlanove“ (Dn 10,10). Pojam „dotaći“ ovdje znači silovito zgrabiti. Danijel je rekao: „Kad je Bog stavio svoju ruku na mene, to me je bacilo ničice; njegov me je dodir ispunio hitnošću da ga tražim sa svime što je u meni.“

Sluge koje je dotaknuo Bog imaju prisan odnos s Gospodinom. Te osobe primaju otkrivenja s neba i uživaju u svom hodu s Kristom kao malo tko. Kad god Bog dotakne život neke osobe, ona tada često pada na koljena i postaje osoba molitve, potaknuta da traži Gospodina. Često sam se pitao zašto Bog s takvom hitnošću dotiče samo određene ljude. Zašto ga neke sluge gladno traže dok drugi vjerni idu svojim putem?

Daniela, odana slugu, Bog je dotaknuo na nadnaravni način. U njegovo vrijeme Gospodinu su služili još mnogi drugi dobri, pobožni ljudi. Među njima su bili Šadrak, Mešak i Abed Nego te desetine tisuća drugih Izraelaca koji su održavali svoju vjeru dok su bili u ropstvu u Babilonu.

Dakle, zašto je Bog položio ruku na Daniela i dotakao ga? Zašto je taj čovjek bio u stanju vidjeti i čuti stvari koje nije mogao nitko drugi? „Jedini ja, Daniel, gledah ovo viđenje, ljudi koji bijahu sa mnom ne vidješe ga“ (Dn 10,7). Ono što je Daniel vidio u viđenju, jasno i živo, bio je sam Isus. To je zapravo bilo isto viđenje koje je imao Ivan na otoku Patmosu (vidi Otk 1,13-15).

Gospodin se je otkrio Danielu na takav način zato što je ovaj mladi muškarac gorljivo želio upoznati Božje srce. Jednako tako, Bog je zaključio da je došlo vrijeme da preda poruku izgubljenom čovječanstvu te mu je trebao glas da prenese njegovu poruku.

Gospodin danas traži one koji su obuzeti željom da ga upoznaju i koje žalosti moralno stanje u našem društvu, a u isto vrijeme željno čekaju Kristov dolazak.

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: http://www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / http://www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh