Duhovnost

Nebesa (serijal): Zahvali!

zahvali book evangelizacija

Kad se nalazimo pred skorom smrću, sigurno je da nam Bog želi reći
mnogo toga. Neke bi od tih riječi mogle izgledati ovako…

Moja te riječ neprestano potiče da mi u svemu zahvaljuješ. Da se odmah razumijemo, meni tvoje zahvaljivanje nije potrebno. Ono treba tebi.

A posebno ti je potrebno u tvojoj trenutnoj situaciji. Ja tvoje zlo mogu okrenuti na dobro, ako me ljubiš i ako imaš povjerenja u mene. A kako ćeš me ljubiti i imati povjerenja u mene ako ne poznaješ moju dobrotu; kako ćeš u srcu poznavati moju dobrotu ako mi za nju nisi zahvaljivao?

Zahvaljivanjem postaješ svjestan moje dobrote, i tu dobrotu aktivno upisuješ u svoje srce.

Što si više sposoban spontano mi zahvaljivati, to u tvojem srcu ima više moje dobrote.

Za zahvaljivanje je potrebna žrtva, potrebno je odvojiti vrijeme i potrebno je u razumu i srcu htjeti pronalaziti razloge zbog kojih mi možeš iskreno zahvaljivati. Zahvaljivanje se usavršava svaki dan, jer moj Duh uvijek iznova daje nove spoznaje o onome za što mi možeš zahvaljivati.

Zahvaljivanje ne smije ovisiti o tvojoj trenutnoj situaciji, ni o tome kako se trenutno osjećaš. Zahvaljivati mi možeš za ono što je bilo, za ono što sada jest i za ono što sam obećao da može biti.

Zahvaljivanje ti je posebno potrebno u tvojoj trenutnoj situaciji. Ja tvoje zlo mogu okrenuti na dobro…

Zahvaljivati možeš za sebe, za svoje bližnje, za svoje neprijatelje, za situacije u kojima se nalaziš, za stvoreni svijet, za posao koji radiš, za moju ljubav, pravednost, za mir koji dajem, za moje otkupljenje, spasenje, zaštitu i za svaki drugi blagoslov. Zahvaljuj mi za ljude s kojima si dosada živio, za svako dobro koje ti je po njima došlo. Zahvaljuj i za one koji su te zbog mene povrijedili, jer su ti tako nakupili veliko blago na nebesima.

Zahvaljuj mi za dar vječnog života, za oproštenje i posvećenje, za slobodnu volju, koju sam ti dao kako bi svojom voljom mogao poštovati mene, sebe i ljude koje sam stvorio iz ljubavi. Zahvaljuj mi na milosnoj prisutnosti Duha Svetoga u sebi, zahvaljuj mi na riječi koju ti dajem, na zapovijedima koje ti dajem; zahvaljuj mi na obećanjima. Da, obećao sam ti obilje vječnog života na nebesima, na novoj zemlji i novom nebu; obećao sam ti da ću već sada zajedno s Ocem doći i nastaniti se u tebi ako sačuvaš moju riječ u sebi; obećao sam da ću ti dati sve što god s vjerom zatražiš od mene, da ću te ispuniti svojim mirom koji nadilazi svaku ljudsku spoznaju; obećao sam ti novo srce i novi duh, kojim ćeš moći ljubiti i poštovati, kojim ćeš se moći pouzdavati u mene; obećao sam da ću ti dati apsolutno sve što god zatražiš ako ostaneš u meni i ako moje riječi ostanu u tebi… Ja sam te stvorio i ja ti mogu produljiti život, mogu te ozdraviti u duhu, duši i tijelu – ako imaš povjerenja u mene.

Žrtvuj dio svojega dragocjenog vremena koje ti je preostalo da bi mi zahvaljivao. Tko zna, možda ću ti se smilovati i produljiti ti život.

Daj mi žrtvu zahvaljivanja, i za najmanje važne stvari.

Kad se žrtvuješ tražeći razloge da mi zahvaljuješ, moj ti Duh pritječe u pomoć, podsjeća te čak i na ono što ti je u životu bilo darovano, a ti si propustio primijetiti. Sad kad si izgubio zdravlje, možeš iskreno zahvaljivati za dane kad si ga imao u izobilju; sad kad si izgubio mogućnost uživanja u prirodi, možeš mi zahvaliti za nju; sad kad više ne možeš raditi, možeš mi zahvaliti za dane kad si mogao…

Zahvaljuj mi jer želim tvoje srce ispuniti svojom dobrotom, želim da stekneš povjerenje u mene kao u dobrog Boga, kojemu se možeš s povjerenjem predati.

Dobrota je dar mojeg Duha, koji dolazi sa zahvaljivanjem. Žrtvuj dio svojega dragocjenog vremena koje ti je preostalo da bi mi zahvaljivao. Tko zna, možda ću ti se smilovati i produljiti ti život.

Zahvaljivanjem postaješ svjestan moje dobrote, i tu dobrotu aktivno upisuješ u svoje srce.

Tekst je prvotno bio objavljen u mjesečniku Book.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh