Razno

ZAČUDNO I NADAHNJUJUĆE

VIDEO Veliki brat bez udova odlučan je umiriti svojeg bracu Trogodišnji Camden uči nas da nesposobnost ne znači da ne trebamo vršiti svoje dužnosti

Veliki brat bez udova odlučan je umiriti svojeg bracu

Foto: Screenshot, Youtube/The Greene Family


 

Bratska ljubav na djelu

Jedna je od najljepših stvari u roditeljstvu gledati kako se razvija povezanost među braćom. Dobro, može se pojaviti malo svađe i suparništva, ali međusobna ljubav uvijek prevlada.

Kad se je nedavno na Facebookovoj stranici Admirably Diverse’s pojavio video Camden je dobar stariji brat bez obzira na to što nema udove, nitko nije očekivao milijune pregleda i smješkova. No čini se da nitko ne može ostati ravnodušan pred bacakanjem trogodišnjeg dječaka Camdena, koji pokazuje svoju ljubav, odlučnost i snagu umirujući dvomjesečnog brata Jaxtona.

Nevjerojatni Camden

Mama Katie Whiddon objašnjava na svojem blogu da je Camden rođen sa sindromom Amelia-Phocomelia, što znači da nema noge i samo batrljke umjesto ruku. Ali to ga ne sprečava da zagrli život i bude tipičan trogodišnjak. Kao stariji brat dvogodišnje sestre Ryleigh također uživa u igri s njom, a može i „crtati, slikati, sjediti sam, sam jesti, umivati se, prati zube, penjati se po stubama i još mnogo toga“. To živahno dijete uistinu je nezaustavljivo!

Camden se nevjerojatno snalazi kad čuva mlađu sestru i brata. A što je s majkom Katie? Ona ne samo da odgaja troje male djece –­ što je samo po sebi izazovno – već to čini sa zahvalnošću za sve što je divno u njezinu životu.

Obitelj se je susrela i molila zajedno s propovjednikom Nickom Vujicicem, koji je isto rođen „bez udova i bez granica“. Vujicic je istinsko nadahnuće svima i savršen primjer za Camdena da prihvati sve što mu život donosi – iako nema sumnje da se Camden i sam dobro snalazi.

Autor: Cerith Gardiner  (Aleteia.org)

Prijevod: Josip Sinjeri (Book.hr)

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh