Aktualnosti

KNJIGA MARCA POLITIJA

VIDEONAJAVA „Franjo među vukovima“

VIDEONAJAVA „Franjo među vukovima“

Foto: B.R.; LM Design

 

Uskoro u izdanju Biblioteke Figulus izlazi nova knjiga „Franjo među vukovima. Tajna jedne revolucije“, talijansko-njemačkoga novinara Marca Politija (više o autoru možete pročitati ovdje).

Knjiga je to koja ne govori samo vjernicima, samo manje poznate stvari o papi Franji nego se njezin autor bavi i Papinim prethodnicima, ali i, općenito, trenutnom situacijom u Crkvi na svjetskoj razini, a posebno Crkvom u Vatikanu.

Iz osvrta

Ova izvanredna knjiga Marca Politija, zanimljiva zbog mnogih nepoznatih detalja iz života Jorgea Marija Bergoglia prije i nakon što je postao Papa, još više oslikava stanje povjerene mu Crkve i otkriva da veću opasnost za nju predstavljaju vukovi koji ne dolaze izvana, nego iz njezinih redova, bilo da je riječ o kardinalima na važnim položajima zavedenima moću i novcem, teolozima izgubljenima u svojim apstraktnim, racionalističkim teološkim konstrukcijama koje nemaju doticaja sa životom ili o pastoralcima koji se bave moraliziranjem umjesto dušobrižništvom. (…)

Ako želite bolje upoznati lik i djelo pape Franje, što je to Gospodin morao u njemu promijeniti kako bi ga pripravio za ovu službu, s kojim se osobnim manama Papa bori, tko je Papina prijateljica za koju je još kao provincijal Družbe Isusove riskirao život, kako je riješio slučaj svećenika koji je zbog žene odlučio napustiti Družbu, sve to i puno više možete saznati u knjizi.

Jasmina Juroš, crkvena pravnica

Knjigu po sniženoj cijeni možete kupiti ovdje.

(Cijeli osvrt možete pročitati ovdje.)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh