Aktualnosti

VODEĆI MEĐUNARODNI STRUČNJAK ZA VATIKANSKA PITANJA

Tko je Marco Politi, autor nove knjige „Franjo među vukovima. Tajna jedne revolucije“ Marco Politi autor je brojnih književnih uspješnica, među kojima je i knjiga „Franjo među vukovima“. Donosimo vam neke zanimljive detalje iz života ovog njemačko-talijanskog novinara…

Tko je Marco Politi, autor nove knjige „Franjo među vukovima. Tajna jedne revolucije“

Marco Politi/ foto: bing.com

 

Uskoro u izdanju Biblioteke Figulus izlazi nova knjiga „Franjo među vukovima. Tajna jedne revolucije“ autora Marca Politija.

Dobitnik Pulitzerove nagrade

Marco Politi poznati je njemačko-talijanski novinar i vodeći međunarodni stručnjak za vatikanska pitanja. Rođen je 29. siječnja 1947. godine u Rimu. Dvadeset je godina izvještavao iz Vatikana, kao novinar poznatih talijanskih dnevnih novima La Repubblica, nakon čega je postao kolumnistom novina Fatto Quotidiano. Suradnik je ABC-ija, CNN-a i BBC-ija.

Autor je i knjige „Joseph Ratzinger. Kriza papinstva“ u kojoj je godinu dana prije ‘predvidio’ odstupanje pape Benedikta XVI.

U suradnji s Carlom Bernsteinom, 1996. napisao je biografiju Ivana Pavla II. „Njegova svetost“, koja je postala bestseler i za koju su dobili Pulitzerovu nagradu. Pratio je sv. Ivana Pavla II. i Benedikta XVI. na više od 80 međunarodnih putovanja. Autor je i knjige „Joseph Ratzinger. Kriza papinstva“ u kojoj je godinu dana prije ‘predvidio’ odstupanje pape Benedikta XVI. s mjesta poglavara Katoličke Crkve. 2012. godine pozvan je na Katolički teološki fakultet sveučilišta u Münsteru, na kojem je predavao i papa emeritus, da održi predavanje na temu krize papinstva.

„Franjo među vukovima“ dosad je neispričana priča o skrivenim izazovima i protivljenjima, s mnoštvom nepoznatih detalja iz života Jorgea Marija Bergoglia

Jedno od njegovih posljednjih djela je „Franjo među vukovima. Tajna jedne revolucije“ u kojem piše o „Misionarskoj preobrazbi crkve“ koju je započeo papa Franjo kada je izabran za nasljednika Benedikta XVI. „Franjo među vukovima“ dosad je neispričana priča o skrivenim izazovima i protivljenjima, s mnoštvom nepoznatih detalja iz života Jorgea Marija Bergoglia – prije, i nakon što je izabran za papu. Ova izvanredna knjiga oslikava stanje povjerene mu Crkve i otkriva da veću opasnost za nju predstavljaju vukovi koji ne dolaze izvana, nego iz njezinih redova.

Knjiga izlazi uskoro u izdanju Biblioteke Figulus!

www.figulus.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh