Svjedočanstva

IVA ĆOSIĆ

VIDEO Zbog okultizma progonili su je strahovi i bila je depresivna, sada svjedoči: Bog me svega oslobodio, radosna sam i slobodna „Odlučiš li se sada u potpunosti predati Bogu, Bog će ti sve dati kao i onome tko služi već 15 godina”, poručila je Iva i naglasila kako su ovo zaista posljednja vremena. „Bog sada radi brzo i učestalo. Malo žrtve i volje i Bog će ti sve dati. Idi u zajednicu i u zajednici budi spreman i na otvorenost i na povrijeđenost, pozvala je Iva

Foto: Screenshot

 

YouTube kanal Dom Molitve Slavonski Brod objavio je životno svjedočanstvo supruge i majke četvero djece, Ive Ćosić. Iva je kroz molitvu Zajednice doživjela oslobođenje od utjecaja đavla nakon što je zakoračila u okultizam.

Sve je počelo u osnovnoj školi. Bila je veoma bojažljiva i plašljiva djevojčica puna strahova. „Kada dijete ne može bez majke na WC ili u drugu prostoriju onda znaš da se nešto stvarno gadno događa”, svjedoči Iva i prisjeća se kako su njezini roditelji potražili i pomoć vračare kako bi je ozdravili od strahova. Kasnije, svjedoči, to im se obilo o glavu.

Po sadržaju jedne okultne knjige izradila sam visak

„U 13. godini već upadam u blud, pušim, pijem, a kada mi se ponudi uzimam i neke droge. U potpunosti skrećem s puta i ulazim u okultno. Po sadržaju jedne okultne knjige izradila sam visak”, prisjeća se Iva koja je cijelo vrijeme tražila mir.

Nekoliko puta pokušala je suicid popivši tablete uz alkohol te se pokušala objesiti svezavši štrik oko vrata. Srećom majka i sestra su je pronašle i spasile. U srednjoj školi rijetko je pohađala nastavu i više je izostajala iz škole nego što je učila i pratila nastavu. Školu je kasnije završila vanredno.

Roditelji – prisutni, ali nemoćni

Roditelji su sve vrijeme bili prisutni, ali nisu je znali spriječiti. „Roditelji su cijelo vrijeme bili tu. Jedno vrijeme su mi prijetili, tukli su me i pokušali me stisnuti…svašta su pokušali. Probali su i na lijep način razgovarajući sa mnom kako bi me smirili, ali nije ništa nije pomoglo. Izbacili su me iz kuće i to je bio posljednji korak i trenutak očaja. Desetak dana sam tako bila kod prijatelja i vratila se kući”, prisjetila se Iva svog života prije obraćenja.

Na prvom poslu dobila je napadaj panike, što se dogodilo mjesec dana nakon njezina zaposlenja. „Napadam jednu osobu na poslu, počinjem se grčiti i kočiti zbog čega dajem otkaz. Tako je završio moj prvi posao. Tada su mi dijagnosticirali anksioznost i depresivni poremećaj te sam počela piti tablete”, kazala je Iva i dodala kako je u to vrijeme započela i vezu, odselila se kako bi se osamostalila i započela svoj život.

„To mi je godilo jer nije bilo nikoga da me kontrolira”, ističe.

Međutim, kako se prilično loše osjećala tako se morala vratiti kući roditeljima. Njezine probleme pričali bi svakome tko bi došao u goste. Tako je priča došla i do obiteljskog prijatelja koji im je ispričao situaciju njegove sestrične koja je rješenje problema pronašla u molitvi. Isto su kasnije učinili i njezini roditelji.

Iva je obavila životnu ispovijed – ispovjedila je sve čega se mogla sjetiti, a potom je počela slaviti Boga. Tijekom ispovijedi doživjela je oslobođenje. Doživjela je oslobođenje i u molitvi kod velečasnog Zlatka Sudca, kod koga je otišla zajedno s ocem i prijateljem koji je njenim roditeljima preporučio odlazak na molitvu kod svećenika.

„Kada su krenule molitve počela sam se grčiti i siktati. Nisam znala što mi se događa, a nisu znali ni moji roditelji. Osjetila sam kako se na mene izlila milost”, svjedoči Iva.

Zapalili smo stvari u hrpi papira, ali nisu htjeli gorjeti. Sjetila sam se kako je jedan svećenik rekao poškropi to blagoslovljenom vodom i to će gorjeti. Mi smo to napravili i to je planulo. Bog čini čuda

Kada je došla kući Duh Sveti poticao ju je na pronalazak različitih okultnih stvari koje su se nalazile u kući i oko kuće te ih je zapalila. „Zapalili smo stvari u hrpi papira, ali nisu htjeli gorjeti. Sjetila sam se kako je jedan svećenik rekao poškropi to blagoslovljenom vodom i to će gorjeti. Mi smo to napravili i to je planulo. Bog čini čuda”, istaknula je Iva.

Nedostatak zajednice

Međutim, kako Iva nije imala svoju zajednicu tako se ponovno vratila starom načinu života. Vratila se na posao i nakon nekog vremena kupila je novi auto. Često je izlazila van i tako se jednom prilikom vraćajući se iz noćnog izlaska zaletjela autom u betonski prilaz. Auto je u potpunosti bio uništen, ali Iva je srećom, prošla s lakšim ozljedama. U to vrijeme se i udala. I dalje je imala napadaje panike i anksioznosti što joj je otežavalo svakodnevno funkcioniranje. „Bila sam potpuno uništena osoba u duhu i duši, i to je trajalo nekoliko godina. U to vrijeme, ja sam se sjećala onog jednog mira… To jedno sjećanje na Boga je ostalo… Čistina iznutra, bistre misli, radost”, kazala je Iva.

Osjećala se loše o čemu je govorila i suprugu. Bilo ju je strah za vlastiti život, no uvijek se vraćala starom i poznatom ponašanju. To je trajalo godinama, a Iva je bila potpuno iscrpljena. Tada je razmišljala i prisjetila se kako je mnogo puta čula kako se ljudima život preokrene naglavačke kada postanu roditelji te je suprugu predložila da pokušaju i oni situaciju riješiti rođenjem djeteta. Tako su i napravili, a Iva je tada zaista imala miran period u životu.

Dom molitve

Jednom prilikom šetajući sa suprugom na suprotnoj strani ceste ugledala je poznanicu koju se željela javiti. Sjeća je se iz djetinjstva jer je živjela istim načinom života kao i Iva, a sada je nekako sva sjajila. Izgledala joj je sretno i ispunjeno. Razgovarajući s njom otkrila je kako poznanica ima zajednicu, odnosno Dom molitve te će tu započeti i Ivin ulazak u Dom molitve i život u zajednicu vjernika.

prisutnost je bila tako snažna da sam samo plakala. Doživjela sam ‘trenutno’ obraćenje kada sam ja zaista znala da sam druga osoba

„Kada smo ušle u Dom molitve prisutnost je bila tako snažna da sam samo plakala. Doživjela sam ‘trenutno’ obraćenje kada sam ja zaista znala da sam druga osoba i da se više nikada neću vratiti na ono staro. Predala sam život Isusu”, svjedoči Iva.

Oslobađanje od utjecaja zla

Poslije ulaska u Dom molitve i iskustva trenutnog obraćenja Iva je svakodnevno molila. Uslijedio je period oslobađanja, no kako je ranije ušla pod utjecaj okultizma, tako su je demoni tlačili zbog čega se kočila, povraćala, te ju je hvatao golem strah. Doslovno bi molila i slavila, a nakon toga povraćala. „Kćerka mi je na kauču u dnevnom boravku, ja krenem slušati Miju Baradu i odjednom se ukočim. Gledam kako će mi dijete pasti s kauča, ali kažem ‘Bože sve je u tvojim rukama’. Tako sam snažno bila otvorena da se nisam više oslobađala samo na susretu kada bih došla negdje, nego sam se počela oslobađati i u vlastitoj kući”, svjedoči Iva i dodaje kako je bila svjesna da je to sve njena borba koju mora proći uz Božju pomoć.

„Poslovala sam s vragom i zato mi se sve to događalo”, kazala je Iva citirajući proroka Jeremiju: ‘Ne mogu te ostaviti sasvim bez kazne’ i dodaje kako je na taj način platila svoj prijašnji rad s đavlom. „Bog me svega oslobodio. Danas sam radosna i slobodna. Bog čini čudesa i isplati se za njim ići”, poručuje.

Perfekcionizam

Obraćenjem su se pojavili i novi problemi. Iva je imala zajednicu, ali imala je i četvero male djece za koju se trebala brinuti. Jedno vrijeme razmišljala je da je najbolje uopće ne ići u zajednicu ako se ne može dati u potpunosti, dakle ako ne može u potpunosti služiti drugome. Vodila se mišlju da je najbolje nikako nego u mjeri u kojoj može služiti. Međutim, polazeći molitvu oslobađanja (unbound), čula je kako je to perfekcionizam drži u ropstvu.

„Na molitvi nam je došla riječ o perfekcionizmu. Idemo ubiti perfekcionizam. Nisam htjela doći služiti u zajednici jer sam mislila (bez da sam Boga išta pitala): ‘ako ja ne mogu ići na sve susrete i služiti u svemu i dati se potpuno, ja jednostavno uopće neću ići jer ću tamo smetati. Neka idu mladi koji nemaju djece, a ja ću čekati da moji narastu i onda ću krenuti’ i tako sam se ipak odlučila priključiti u mjeri u kojoj ću moći”, kazala je Iva.

Predaj Bogu sve

„Odlučiš li se sada u potpunosti predati Bogu, Bog će ti sve dati kao i onome tko služi već 15 godina”, poručila je Iva i naglasila kako su ovo zaista posljednja vremena. „Bog sada radi brzo i učestalo. Malo žrtve i volje i Bog će ti sve dati. Idi u zajednicu i u zajednici budi spreman i na otvorenost i na povrijeđenost, pozvala je Iva.

Izvor: HKM; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh