Razno

NAJLJEPŠE PRIČE

VIDEO VELIKO SRCE NAŠIH MALIŠANA Skupili darove za djecu u domu, njih najviše oduševila video čestitka Jedna lijepa humana akcija okupila je dječicu diljem zemlje. Svaka čast učiteljima koji se trude ovu djecu, osim slova i brojki naučiti i ljubavi

Foto: Screenshot

Početkom prosinca djeca iz Osnovne škole Jurja Dalmatinca u Šibeniku pokrenula su akciju darivanja djece u jednom dječjem domu. Kako je djece u domu bilo puno, a njih malo, pozvali su i ljude dobra srca da im se priključe. I uključili ste se.

Brojne škole, pojedinci… paketi su u Šibenik stigli sa svih strana zemlje. Kaže nam učiteljica prvašića Ivana Valić kako im je jedan stigao čak iz Slovenija. Dobro ne poznaje granice, zaista.

„Svako dijete dobilo je veliku kutiju punu slatkiša, odjeće, higijenskih potrepština, školskog pribora, nekakvih osobnih stvarčica i sl.“, kazala nam je učiteljica ne skrivajući svoju sreću, kao ni onu njezina razreda i djece iz doma.

„Djeca iz doma su, čini mi se, bila oduševljena, a mislim da ih je najviše obradovala video čestitka.“ Naime, djeca i razredi koji su sudjelovali u humanitarnoj akciji snimili su za svoje nove prijatelje preslatku božićnu čestitku, a usput im i pokazali kako su se potrudili spakirati njihove poklone.

Jedna lijepa humana akcija okupila je dječicu diljem zemlje. Svaka čast učiteljima koji se trude ovu djecu, osim slova i brojki naučiti i ljubavi.

„Mojim učenicima sada je čudno što se više ništa ne prikuplja, ali krenuli smo u izradu čestitki za neke druge ustanove. Kažu mi, nije to to bez prikupljanja poklona, jer  toliko nam je to ušlo u svakodnevnicu da je sad čudno ne pripremati više darove. Mislim da bismo svi voljeli da je što više ovakvih Božića“, kaže nam Ivana i dodaje „daj Bože svake godine“.

Ivana Adamić, Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh