Svijet

HODOČAŠĆE GOSPI ČESNSTOHOVSKOJ

VIDEO U Poljskoj se skoro 2 tisuće muškaraca priprema za svećenstvo, pogledajte ih u hodočasničkoj koloni Skoro dvije tisuće mladića sprema se za svećeničko ređenje u Poljskoj, a većina njih hodočastila je do svetišta Gospe Česnstohovske.

Foto: Screenshot | Twitter

Hodočasničko svetište Jasna Gora u Częstochowi bilo je domaćin šestog hodočašća poljskih sjemeništaraca i bogoslova, u kojem je sudjelovalo više od 1400 muškaraca koji se spremaju za svećeničko ređenje.

Središnji događaj hodočašća bila je Sveta misa u bazilici Jasne Gore, u kojoj se nalazi ikona Gospe Česnstohovske. Misu, na latinskom, predvodio je Lazzaro You Heung-sik, kardinal iz Južne Koreje. U propovijedi je rekao:

“Sjetite se da je u evanđelju ‘prvi’ pozvan biti svima poslužiteljem (…)

Ovo je naša Kana Galilejska, ovdje smo sigurni da ćemo uvijek biti primljeni i zagrljeni od nebeske Majke, koja vas, buduće svećenike, želi odgojiti u nasljedovanju Isusa.”

Svećenstvo je služenje

“Svećenstvo podrazumijeva služenje i raspoloživost za Isusa i druge. Svećenstvo je vjerna služba koja se može ostvariti samo potpunim predanjem Onome kome se služi”–rekao je vlč. Arnold Chrapkowski, generalni prior Reda sv. Pavla.

“Svaki svećenik mora prvo pratiti Krista koji se nazvao slugom i svojim učenicima oprao noge. To je naše temeljno poslanje” – dodao je njegov subrat, o. Mariusz Tabulski.

U Poljskoj se gotovo 2000 muškaraca priprema za svećeničko ređenje, a čak njih 1400 sudjelovalo je na ovogodišnjem hodočašću, koje se održava svakih 5 godina još od 1999. godine.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh