Svjedočanstva

SALEZIJANAC TOMISLAV LUKAČ

VIDEO Svećenik s TikToka: U mladosti sam trenirao s Livajom i Pašalićem, ali onda me Bog pozvao na neke druge terene Umjesto da ode u drugu Hrvatsku nogometnu ligu, on odlazi u svećenike nakon jedanaest godina treniranja

Foto: Facebook, Tomislav Lukač

 

Tomislav Lukač ostavio je obećavajuću karijeru nogometaša i zaredio se. Kaže da je svrha njegova života prenošenje vjere djeci i mladima, a kako bi to u potpunosti uspio, otvorio je i TikTok profil. Ondje mladima objašnjava svoj poziv, ali i to da je biti katolik zanimljivo, pisao je nedavno HKM koji je napravio intervju s ovim mladim svećenikom.

Don Tomislav Lukač rođen je 4. rujna 1993. godine u Kaštel Štafiliću. Tu je proveo svoje djetinjstvo i dane osnovne i srednje škole. Tomislav je zaređen za đakona 13. lipnja 2020. godine u bazilici Marije Pomoćnice u Valdocu. Svećeničko ređenje don Tomislav Lukač je imao 26. lipnja 2021. u crkvi Sveta Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu.

Lukač je u intervjuu otkrio kako je u mladosti imao mogućnost napredovanja u nogometu, ali je odlučio slijediti svećenički poziv. Njegov otac, bivši nogometaš, bio je ponosan na njegove sportske uspjehe i vidio ga kao buduću nogometnu zvijezdu, no Bog je imao drugi plan za njega!

„U mladosti sam trenirao s Livajom i Pašalićem, ali onda me Bog pozvao na neke druge terene. Otvorio sam TikTok profil kako bih dokazao da je biti katolik predobro i prezanimljivo,” rekao je Lukač.

@dontomolukac “Kako si se odlučio za svećenika?” Trend služi samo kao podloga za temu. #fyp #foryou #foryoupage #fypシ #xyzbca #fypage #catholic #haaland #jackgrealish ♬ original sound – dontomislavlukac

U vrlo kratkom vremenu stekao je više od 20 tisuća pratitelja, a njegov najpopularniji video ima više od 500 tisuća pregleda.

Pozivamo sve vas koji imate TikTok da zapratite don Tomislava Lukača i sami se uvjerite kako je dobro biti katolik 🙂

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh