Aktualnosti

„JEDAN DAN ŽIVOTA“

VIDEO Pogledajte dokumentarni film koji donosi priče onih koji se bore za život, ali i onih koji zagovaraju slobodu izbora

Foto: YouTube

 

Dokumentarni film „Jedan dan života“ nastao je s ciljem prikazivanja objektivnih pogleda na život, određenih ljudskih prava i njegove slobode. Premda se na početku filma prikazuju događaji vezani s Rijekom, tema filma je puno šira.

Redateljica filma je Marisela Host, a film je nastao u produkciji Rose art d.o.o. Ideja za snimanje dokumentarca nastala je nakon što je 19. svibnja 2018. u Rijeci održano nekoliko manifestacija; istog su se dana na glavnom riječkom šetalištu našli udruga „Život biraj“ („Hod za život“) i inicijativa „Građani i građanke Rijeke“ („Hod za slobodu“) kojima se je pridružila Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“ u suradnji s udrugom „PaRiter“ i Centrom za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci, koji su istog dana planirali održati posljednji dan festivala queer i feminističke kulture pod nazivom „SMOQUA 2“. No, na Korzu su se toga dana našli i aktivisti koji su prepriječili rutu „Hoda za život“. Rijeka je tako na jedan dan postala filmskom pozornicom.

Prvi dio dokumentarca odnosi se samo na događaje koji su se zbili na glavnom riječkom šetalištu, dok dio filma uključuje intervjue sa svima onima koji su na bilo koji način bili uključeni u tu priču.

Cijeli dokumentarni film možete pogledati u videu:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh