Sveta Misa

JEDNA OD RIJETKIH SNIMKI

VIDEO Ovako je izgledala posljednja misa sv. Padra Pija Na snimci se mogu vidjeti neki od posljednjih trenutaka njegovog života, budući da je preminuo rano ujutro sljedećeg dana…

VIDEO Ovako je izgledala posljednja misa sv. Padre Pija

Posljednja je misa sv. Pija iz Pietrelcine snimljena. Na snimci se mogu vidjeti neki od zadnjih trenutaka njegova života, budući da je preminuo rano ujutro sljedećeg dana.


Padre Pio rođen je 25. svibnja 1887. kao Francesco Forgione, u pobožnoj katoličkoj obitelji u Pietrelcini, u Italiji. U dobi od 15 godina pridružio se kapucinskim fratrima. Tijekom života Padre Pio bio je poznat kao mistik koji je imao stigme na svom tijelu. Pripisuju mu se mnogi darovi, uključujući iscjeljenja, dar čitanja srca, levitacije, čak i bilokacije.

Šezdesetih godina prošlog stoljeća, Padre Pio koji je tijekom života pretrpio brojne zdravstvene probleme, bio je već u godinama, slab i umoran, ali nastavio je služiti misu svakog dana i slušati 50 ispovijedi dnevno.

Posljednja misa

22. rujna 1968. godine, dan nakon 50. godišnjice otkada je dobio vidljive stigme, Padre Pio trebao je služiti svečanu misu za okupljene hodočasnike, ali je zamolio svoje nadređene da zbog umora služi samo „malu“ misu. Međutim, predomislio se nakon što je vidio broj hodočasnika, te je ipak služio svečanu misu unatoč slabosti i umoru.

Te je noći postalo jasno da Padre Pio ima još samo nekoliko sati života. Idućeg jutra, pozvao je svog nadređenog u sobu i zamolio ga da ga ispovijedi, te da obnovi zavjete siromaštva, čistoće i poslušnosti. Tiho je molio krunicu, a prema nekim zapisima, neposredno prije smrti vidio je „dvije majke“, za koje se vjeruje da su bile Blažena Djevica Marija i njegova zemaljska majka.

Konačni uzrok njegove smrti bio je srčani udar, a prisutni su rekli da su mu odmah nakon smrti zacijelile stigme. Njegovo je tijelo ostalo očuvano godinama nakon smrti, te je poslano u Rim. Sv. Padre Pija kanonizirao je 2000. godine papa Ivan Pavao II., koji ga je osobno poznavao.

 

Snimku posljednje mise sv. Padre Pija možete pogledati ovdje:

Izvor: CNA

Prevela Vedrana Prka

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh