Razmišljamo o evanđelju

UZ DANAŠNJE EVANĐELJE

VIDEO ‘Oni ostaviše sve i pođoše za njim’ Pogledajte video uz današnje evanđelje 😇

VIDEO 'Oni ostaviše sve i pođoše za njim'

Foto: Shutterstock

 

Lk 5,1-11

Čitanje svetog Evanđelja po Luki

U ono vrijeme: Dok se oko Isusa gurao narod da čuje riječ Božju, stajaše on pokraj Genezaretskog jezera. Spazi dvije lađe gdje stoje uz obalu; ribari bili izašli iz njih i ispirali mreže. Uđe u jednu od tih lađa; bila je Šimunova pa zamoli Šimuna da malo otisne od kraja. Sjedne te iz lađe poučavaše mnoštvo. Kada dovrši pouku, reče Šimunu: »Izvezi na pučinu i bacite mreže za lov.« Odgovori Šimun: »Učitelju, svu smo se noć trudili i ništa ne ulovismo, ali na tvoju riječ bacit ću mreže.« Učiniše tako te uhvatiše veoma mnogo riba; mreže im se gotovo razdirale. Mahnuše drugovima na drugoj lađi da im dođu pomoći. Oni dođoše i napuniše obje lađe, umalo im ne potonuše. Vidjevši to, Šimun Petar pade do nogu Isusovih govoreći: »Idi od mene! Grešan sam čovjek, Gospodine!« Zbog lovine riba što ih uloviše bijaše se zapanjio on i svi koji bijahu s njime, a tako i Jakov i Ivan, Zebedejevi sinovi, drugovi Šimunovi. Isus reče Šimunu: »Ne boj se! Odsada ćeš loviti ljude!« Oni izvukoše lađe na kopno, ostaviše sve i pođoše za njim. Riječ je Gospodnja.

 

ČUDESNI ULOV RIBA
Poštovani!
Danas, u ozbiljnoj krizi duhovnih zvanja, Isus i dalje traži najbliže suradnike. Ne prestaje pozivati. Bit će ih, ako budu znali, poput Petra reći; „Na Tvoju riječ, bacit ću mrežu!“. Dok budemo gledali ponuđeni video-zapis, molimo Gospodara svega, za nove „dušolovce“! Fra Ivan, župnik!

Objavljuje Župa Sv. Antuna – Crikvenica u Petak, 4. veljače 2022.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh