Razno

KORISTEĆI NJIHOVE RIJEČI

VIDEO Odgovor muslimanima na pitanje gdje je Isus rekao ‘Ja sam Bog, obožavajte me?’ Odgovor na vječni argument muslimana da Isus nije Bog

Foto: Screenshot, YouTube
In-eternum - katolički planer

Foto: Screenshot, YouTube

 

Na stranicama Kyrios.hr objavljen je video koji donosi odgovor muslimanima da je Isus zaista Bog, i to koristeći njihov vlastiti argument kojim pokušavaju to opovrgnuti. Muslimani često osporavaju Isusovo božanstvo koristeći argument da nigdje nije rekao „Ja sam Bog, obožavajte me?”. U to m slučaju mogli bismo ih upitati i gdje je Isus u Bibliji eksplicitno i točno tim riječima rekao „Ja sam samo prorok”, „Ja nisam Bog/Sin Božji”, „Nemojte me obožavati.”

Ne nalazimo ni tih riječi, tako da ta česta argumentacija koju koriste pada u vodu i obija im se o glavu kada se okrene prema njima.

Božanske atribute pripisivane Isusu vidimo u SZ i NZ. I sam Isus ih je sebi pripisivao, samo par primjera „Tko je vidio mene vidio je Oca (Boga).” U Ivanu 10, Židovi ga napadaju pod optužbom „..Što ti – iako samo čovjek – SEBE BOGOM PRAVIŠ.” U Izaiji ga se naziva „Bogom silnim i Ocem vječnim”.

U poslanici Hebrejima Nebeski Otac govori Isusu: „Prijestolje je tvoje, BOŽE, u vijeke vjekova; i žezlo pravde, žezlo kraljevstva tvoga..” U knjizi Otkrivenja, Isus se naziva Prvim i Posljednjim što pripada samo Bogu čak i po Kuranu (te SZ) gdje se samo Allah naziva i može nazivati „Prvim i posljednjim” jer to pripada samo Bogu – a ovdje to Isus eksplicitno govori za sebe a islamsko božanstvo ponavlja 600 godina kasnije”, navode.

Detaljan odgovor pogledajte na videu ispod:

 

Izvor: Kyrios.hr

Za Book.hr priredila I. A.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh