Duhovna glazba

VIDEO

TI ME NOSI Samoća, tuga, odbačenost… Ova pjesma nas podiže u teškim trenucima! „Ti me nosi, jer tresem se k'o list, bio si kralj moje slave, budi moga mira princ“ – riječi su pjesme koja je upravo objavljena na Youtubeu, na kanalu zajednice „Mladi Kristofori“. Ona nas tješi u teškim danima, tjeskobe, depresije, tuge, kada se osjećamo odbačeni od svih, bez nade i snage za dalje. Želja mladih iz zajednice MK je da dotakne svakoga tko ju sluša! 💞

Foto: Youtube


 

Već nekoliko godina htio sam napisati molitvu temeljenu na biblijskim recima. Molitvu koja govori na koji način Bog Otac gleda nas i naš život. Pogotovo na smisao života i bogatstvo dara života. Dok bih molio na temelju biblijskih tekstova koji govore o Očevoj ljubavi prema nama, osjetio bih silnu Božju ljubav i pomazanje. Tako već godinama molim na temelju tih biblijskih tekstova – to me ohrabruje kad prolazim kroz teške trenutke.

Prije nekoliko godina otkrili smo Richa Mullinsa (1955. – 1997.), američkog kršćanskog glazbenika čije su pjesme ujedno i molitve i snažan poticaj da se vratimo Gospodinu i da u njemu pronađemo snagu, mir i, ono najvažnije, spasenje.

Sa zadovoljstvom vam donosimo pjesmu i molitvu „Ti me nosi“. Neka vam pjesma i molitva budu na ohrabrenje i poticaj u danima težine, depresije i odbačenosti

Mullins je poznat po svojoj jednostavnosti ali i po kratkim nagovorima koje bi držao prije svake pjesme koju bi pjevao. Na neki način potaknuo je i nas da se odvažimo i spojimo pjesmu i molitvu.

Nakon što sam napisao molitvu, javio sam se Klari i rekao joj: „Klara, mislim da je vrijeme da snimimo pjesmu Hold me Jesus na hrvatskom. Napisao sam molitvu koja bi se super slagala s porukom koju pjesma nosi.“

Nakon toga počeli smo snimati i vidjeli smo da je ispalo i bolje nego što smo se mogli nadati!

Sa zadovoljstvom vam donosimo pjesmu i molitvu „Ti me nosi“. Neka vam pjesma i molitva budu na ohrabrenje i poticaj u danima težine, depresije i odbačenosti.

Matej Halužan, „Mladi Kristofori“

Obuzeta mnogim problemima, a i mnogim radostima, još prije nekoliko godina odlučila sam prevesti pjesmu „Hold me Jesus“…

Što sam starija i što više sazrijevam na životnome putu, shvaćam kako život pred nas stavlja brojne izazove u kojima mi sami bez izvanredne intervencije ne možemo pobijediti. Što sam starija, shvaćam koliko sam nemoćna bez Gospodina. Pred mene dolaze mnoga pitanja i mnoga su iza mene, odgovorena i neodgovorena. Što je čovjek stariji, to više sluša o smrti i nevoljama oko sebe i sve više spoznaje da će jednom umrijeti i to je za njega nepoznanica. Čak i ako tu činjenicu stavi sa strane, život sâm pred njega stavlja bolne i prebolne stvari, koliko i one radosne i neopisive trenutke. Milijun pitanja vrzma se po glavi svakog koji ne vjeruje, a i onoga koji vjeruje. Obuzeta mnogim problemima, a i mnogim radostima, još prije nekoliko godina odlučila sam prevesti pjesmu „Hold me Jesus“, ali onako baš sebi za užitak, da ju mogu svirati i pjevati onomu za koga znam da me čuje – Isusu Kristu, našemu Gospodinu.

I on je nosio životne probleme alkoholizma, depresije, samoće… i shvatio je da ih ne može nositi on, već treba nekoga tko bi to činio za njega. Nekoga svemogućega, ali i beskrajno dobroga i milostivoga

Pjesma je to autora Richa Mullinsa čija pojava i životna svjedočanstva fasciniraju. Kao kršćanski autor i pjevač koji je posljednje godine proveo u indijanskom rezervatu, i on je nosio životne probleme alkoholizma, depresije, samoće i raznih drugih stvari i shvatio je da ih ne može nositi on, već treba nekoga tko bi to činio za njega. Nekoga svemogućega, ali i beskrajno dobroga i milostivoga. Nekoga tko bi nosio čak i njega samoga. Tako je nastala ova fascinantna pjesma koju je teško pjevati bilo kako drugačije nego iz dubine bića. Tekst govori o čovjeku koji je iskusio duboku bol, ili ju ima i sada, i ne može ju riješiti sam – koji zna da ima netko tko ga može nositi i tko ga neće napustiti. A to je Isus i to je njegov Otac i njegov Duh Sveti.

„Ti me nosi, jer tresem se k’o list, bio si kralj moje slave, budi moga mira princ“

Želim iskreno da ova pjesma dotakne svaku uplakanu, beznadnu i izgubljenu dušu. Naš Otac je onaj koji dolazi u Sinu da nas pronađe. Nas, izgubljene ovce. Nas, koji bez njega ne možemo učiniti ništa. Molim iz dubine svoga srca da ovu pjesmu pjevamo s djetinjim povjerenjem: „Ti me nosi, jer tresem se k’o list, bio si kralj moje slave, budi moga mira princ“. Amen!

Klara Halužan

Pjesmu „Ti me nosi!“ poslušajte u nastavku:

Fotografije sa snimanja:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh