Svjedočanstva

OBRAĆENJE

VIDEO Marija Magdalena: Bila sam jedna osoba, a sada sam potpuno drugačija Ništa ne može zaustaviti zahvalno srce koje čezne za Bogom

Foto: The Chosen Croatia

 

Svi više-manje znamo kakav je život imala Marija Magdalena, kako je u susretu s Isusom doživjela oslobođenje, iscjeljenje i kako joj je On povratio izgubljeno dostojanstvo, kao stvorenju. Samo Bog može obnoviti čovjeka-ruševinu da ponovno bude onakav kakav treba biti. To dobro znaju oni koji su bili u istoj ili sličnoj životnoj situaciji. I ova zahvalnost prema Isusu ne može se mjeriti ni s čime; nema toga što čovjek kojem je vraćeno ljudsko dostojanstvo ne bi bio spreman učiniti za Boga.

Ta je Marijina čežnja imala toliku snagu da ju je odmah po suboti, u prvi dan tjedna, još po noći, vukla da dođe na grob. Unatoč tome što je Isus bio ubijen dva dana ranije, unatoč tome što je vladao velik strah, tome što su na grobu bili vojnici… Ništa nije moglo zaustaviti zahvalno srce koje čezne za Bogom, ništa to srce nije moglo spriječiti da dođe.

(Nediljko Jelčić, komentar dnevnih misnih čitanja)

Priredile: I.A., M. V., Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh