Duhovnost

RAZMATRANJE ISUSOVE MUKE

AUDIO 15 molitvi sv. Brigite Jedan sat razmatranja moje bolne muke, ima veće zasluge, nego godinu dana bičevanja do krvi. Razmatranje mojih bolnih rana tebi je od velike koristi, a meni čini veliku radost. (Dnevnik 369)

AUDIO 15 molitvi sv. Brigite

Foto: Shutterstock


Imaš li sat vremena za Boga?

Jedan sat razmatranja moje bolne muke, ima veće zasluge, nego godinu dana bičevanja do krvi. Razmatranje mojih bolnih rana tebi je od velike koristi, a meni čini veliku radost. (Dnevnik 369)

15 molitvi sv. Brigite možete moliti svakoga dana, prvoga petka u mjesecu ili na Veliki petak. Razmatranjem Isusove muke stječemo mnoge milosti, a Bogu iskazujemo ljubav i zahvalnost za ono što je učinio kako bi nas spasio.

Prva zvučna verzija molitvi traje 33 minute, a druga sat vremena.

Više vrijedi sat vremena razmatranja Isusove muke (15 molitvi) odjednom, nego 100 puta po 33 minute. (J. L.)

Važnost i obećanje onima koji će moliti petnaest molitvi sv. Brigite

Sveta Brigita je svome bratu u pismu napisala: „Predragi moj brate, bila sam u najvećim mukama života. U patnjama, bolesna, siromašna i osjetila sam gorčinu napuštenosti. S ljubavlju sam svake večeri molila ove molitve i moj se život čudesno preobrazio. Gospodin je vjeran svojim obećanjima i ispunio me radošću, doveo do blagostanja i utjehe. Ono što je Isus učinio za mene, bijednu grešnicu, učinit će i za tebe, dragi moj brate. Moli svaki dan ove molitve!”

Sveta Brigita je dugo vremena željela znati broj udaraca koje je Isus primio za vrijeme svoje muke. On joj se jednoga dana ukazao govoreći:

„Dobio sam po Tijelu pet tisuća četiristo osamdeset udaraca (5480) udaraca. Ako ih želite na neki način štovati, izmolite petnaest „Očenaša” i petnaest „Zdravomarija” sa sljedećim molitvama (koje ju je naučio) tijekom cijele godine; na kraju godine počastit ćete svaku od Mojih rana.

Obećao je i svakom drugome tko bude molio ove molitve godinu dana:

– oslobodit ću 15 duša njegove rodbine iz čistilišta
– učvrstit ću i očuvati u milosti 15 pravednika njegove rodbine
– obratit će se 15 grešnika iz njegove okoline
– osoba koja moli ove molitve postići će prvi stupanj savršenstva, te će 15 dana prije smrti primiti dragocjeno Tijelo Isusovo koje će je osloboditi od vječne gladi i dragocjenu Krv koja će joj ugasiti žeđ u vijeke
– 15 dana prije smrti spoznat će u potpunosti sve svoje grijehe i osjetit će gorko pokajanje za njih
– stavit ću pred nju znak svojeg pobjedničkog križa da bih joj pomogao i obranio je od napada njezinih neprijatelja
– prije nego umre doći ću sa svojom preljubljenom i dragom Majkom; primit ću blagonaklono njezinu dušu i odvesti je u vječnu radost
– vodeći je onamo, ponijet ću se prema njoj na poseban način, dat ću joj da pije iz Izvora Moga Božanstva, što neću dati onima koji ne budu molili ove molitve
– treba znati da će svakome tko je živio u smrtnome grijehu tijekom 30 godina, a tko bude pobožno molio ove molitve ili ih bude naumio moliti, Gospodin oprostiti sve grijehe
– branit ću ga od napasti
– sačuvat ću njegovih pet osjetila
– očuvat ću ga od iznenadne smrti
– spasit ću njegovu dušu od vječne muke
– ako je živio po svojoj volji te ako bude morao umrijeti sutra, njegov će se život produžiti
– postići će sve što bude tražio od Boga i Blažene Djevice Marije
– može biti siguran da će se pridružiti zboru anđela
– svaki put kad izmoli ove molitve, dobiva djelomičan oprost
– gdje god se moli i gdje se budu molile ove molitve, tamo će Bog biti prisutan sa svojom milošću
– tko nauči nekoga ove molitve, steći će radost i zasluge koje neće imati kraja, nego će biti postojane i trajati u vijeke. Roditelji i učitelji koji nauče djecu ove molitve osigurat će im time da ona budu sačuvana od svake nesreće.

Sve ove povlastice, obećao je Gospodin Isus Krist sv. Brigiti pod uvjetom da moli ovih 15 molitava svaki dan do smrti. Iste je molitve obećao i onima koji će te molitve moliti godinu dana, a i onima koji druge nauče moliti ove molitve. Ako se koji dan preskoče i ne uspiju izmoliti, drugi dan trebamo izmoliti dva puta, da se nadoknadi.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh