Foto i video

CEREBRALNA PARALIZA

Video koji će vas ganuti do suza: pogledajte radost četverogodišnje djevojčice koja prvi puta samostalno hoda Radost male Maye apsolutno je zarazna, stoga vam predlažemo da pogledate video i uljepšate si dan…

„Hodam!“, veselo viče četverogodišnja djevojčica.

Mayi je dijagnosticirana cerebralna paraliza kada je imala godinu dana. Nikad nije mogla hodati, osim uz pomoć hodalice. Ali sada Maya ponosno hoda bez ikakve pomoći. Nakon komplicirane operacije kralježnice, liječnici su rekli Mayinim roditeljima da će trebati godina dana da Maya prohoda, ali ova im je posebna djevojčica pokazala da su u krivu – prohodala je nakon samo sedam tjedana!

Cerebralna paraliza stanje je nastalo uslijed oštećenja mozga do kojeg može doći za vrijeme trudnoće, za vrijeme ili neposredno nakon poroda, ili tjedan dana nakon poroda. Oštećenja se, ovisno o jačini, manifestiraju kroz slabije ili jače izražene teškoće pri kretanju i držanju. Cerebralna paraliza pogađa jedno ili dvoje na 1000 djece, ali je vjerojatnost 10 puta veća kod nezrele novorođenčadi i kod vrlo male dojenčadi.

Radost male Maye apsolutno je zarazna, stoga vam predlažemo da pogledate video i uljepšate si dan. 😊

Priredila Vedrana Prka; Book.hr

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh