Duhovnost

O. PELANOWSKI:

VIDEO Očev zagrljaj Je li Isus Krist bio sretan na križu? Da, bio je. Kada ne bi bilo tako, ne bi mogao to izdržati i sišao bi s križa

Foto: Pixabay

 

Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni. Ta Bog nije poslao Sina na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spasi po njemu (Iv 3, 16–17).

Ostaje nam pitanje, je li Isus Krist bio sretan na križu? Da, bio je. Kada ne bi bilo tako, ne bi mogao to izdržati i sišao bi s križa. Znam što je tjelesna bol jer sam nekoliko puta u životu to iskusio i bio sam gotovo spreman iskočiti kroz prozor zbog bola. Ali mislim da križ ne bih izdržao. U njemu je moralo biti nešto drugo zbog čega je On sve to mogao podnijeti. Ako je Isus podnio takvu groznu, nezamislivu bol, onda je u njemu morao biti Očev zagrljaj. O tomu ja uopće nemam pojma, o raskoši i sreći toga Očeva zagrljaja.

Iz knjige „365 dana s Duhom Svetim“ autora p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje. (od 9. do 30. studenoga po cijeni od 75 kuna, umjesto 110)

🔥 Do 15. travnja knjigu možete nabaviti po sniženoj cijeni od 55 umjesto 110 kuna.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh