Brak i odnosi

KATOLIČKI SVEĆENIK IZ MEKSIKA

VIDEO Izvrsno predavanje o. Ángela o važnosti verbalne komunikacije u braku: ‘Muž i žena moraju si reći da se vole’ Kada ste zadnji put rekli svome mužu ili ženi da ju/ga volite? Evo zašto je to važno!

VIDEO Izvrsno predavanje o. Ángela o važnosti verbalne komunikacije u braku: 'Muž i žena moraju si reći da se vole'

Foto: o. Ángel Espinosa de los Monteros Gómez Haro (YouTube)

 

Verbalna komunikacija u braku iznimno je važna. „Muž i žena moraju si reći da se vole“, tvrdi poznati katolički svećenik o. Ángel. Osjećaje ljubavi i očaranosti drugom osobom lako izražavamo u vezi, no što je s brakom? Govorite li si još: volim te, ljubim te, trebam te? „Nikada nećeš znati voli li te neka osoba ako ti to ne kaže“, rekao je sluga Božji Fulton Sheen. Nije dovoljno koristiti neverbalne načine, moramo to verbalizirati, izreći.

O važnosti verbalne komunikacije u braku govori o. Ángel Espinosa de los Monteros Gómez Haro, katolički svećenik iz Meksika. Otkako je, 1994. godine, zaređen za svećenika, radio je kao savjetnik za mlade i obiteljski savjetnik u Meksiku, Kolumbiji, Italiji i Francuskoj. Održao je više od 2000 predavanja diljem svijeta o temama obitelji, obiteljskih vrijednosti i duhovnosti. Jedan je od najpopularnijih katoličkih govornika na španjolskom govornom području.

 

Predavanje o. Ángela o važnosti verbalne komunikacije u braku i o tome kako bi supružnici trebali razgovarati, možete poslušati i pogledati ovdje:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh