Svjedočanstva

HUMANITARKA I DOBROČINITELJICA CRKVE

VIDEO Ima 92 godine i pravi je primjer iskrenog življenja vjere – nadahnite se svjedočanstvom babe Luce Ova starica puna je mudrosti i ljubavi. „Svijet se okreće na ljudima dobrog i mekog srca, u ljudskoj duši, u ljubavi. Ljubav je jača od svega, ljubav je jaka, ljubav je silna. Ljubav ima veliku moć...”, mudro zbori i nadahnjuje svojim životom i iskrenim življenjem vjere

Ima 92 godine i pravi je primjer iskrenog življenja vjere - nadahnite se svjedočanstvom babe Luce

Foto: Screenshot

 

Lucija Dušević ima 92 godine, iz Ljupča je i velika je humanitarka i dobročiniteljice Crkve, štovateljica blaženog Alojzija Stepinca i podupirateljica razvoja duhovnih zvanja.

Povratnica je iz Australije. Sa suprugom je tamo provela 36 godina, a vratili su se 1995. godine jer se suprug teško razbolio. Želio je umrijeti na hrvatskom tlu. Godinu dana nakon povratka, umro je. Zajedno su proveli 49 godina.

Kada se udala, svekar ju je zamolio da i njegovom drugom, mlađem sinu Nikici bude kao majka, s obzirom da je njihova majka umrla mlada.
„Moj diver Nikica je tad već bio u sjemeništu. Ja sam od njega bila starija 7 godina i bila sam mu kao majka, i njemu i ostaloj braći moga supruga”, ispričala je baba Luce za Zadarski list nedavno prilikom priče koju su radili o ovoj samaritanki nakon što je donirala dvije tisuća eura zadarskoj bolnici, Odjelu dječje kirurgije, i to po tko zna koji put.

„Sanjala sam da hodam gradom i za mnom trče djeca i viču na engleskom: ‘Please, help me!’ Djeca su bila sva poderana, polugola.. Osjetila sam da me Gopodin pozvao da pomognem bolesnoj dječici”, ispričala je novinarima.

„Suprug i ja smo dobro priskrbili u Australiji, ali krvavo smo radili. Zato volim znati kome dajem i volim dati onome kome treba. Ako dam onome kome ne treba, to je kao da bacam sol u more”, kaže baba Luce.

Kad se se vratili iz Australije, Duševići su kupili veliku lijepu kuću u Ljupču, a kako kaže Luce, neće ona sa sobom ništa u zemlju odnijeti.
„Ne želim kuću ostaviti da služi za biznis, apartmane i turiste. Želim da moja kuća, kad mene ne bude, služi za ljubav. Voljela bih je ostaviti časnim sestrama jer časne i svećenici se ne odgajaju u gradu, nego na selu. Voljela bih da ta kuća služi za pomoć drugima, starijima kojima treba podrška, djeci da slušaju vjeronauk… Da služi za ljubav”, naglasila je ponovno baba Luce.
Unatoč svim svojim nedaćama i trnovitom putu, novinar je oduševila svojim vedrim duhom, a otkrila im je i otkud tolika radost:
„Gospodin me vodi. Kako ne bih ja pomogla nekome, kad se On žrtvovao za nas. Rekao je ‘S vama sam u sve dane do svršetka svijeta’. I mene to drži”.

Pogledajte i njezino svjedočanstvo koje je dala za Laudato televiziju:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh