Duhovnost

DUHOVNE VJEŽBE

VIDEO Dvanaest meditacija Anselma Gruna kojima nas usmjerava na kontemplativnu molitvu Boga doživjeti, s Njime računati, Njega gledati kao istinsku realnost pred kojim sve drugo treba ustuknuti. Bogu dati sve više prostora u svome srcu da me u svemu određuje. Živjeti Bogu i iz Boga - to je cilj duhovnih vježbi

Foto: Pixabay

 

Želite se upustiti u duhovne vježbe? U duhovnim vježbama vježbamo živjeti u prisutnosti Božjoj i neprestano moliti. Uvježbavamo put kojim Bog želi proći zajedno s nama.

U programu duhovnog vježbanja osluškujemo Božji glas u svom srcu, tihe poticaje kojim nas poziva Duh Sveti. Cilj je upoznati svoj osobni poziv. Bog poziva svakog od nas da svojim životom navjesti nešto od trojstvene ljubavi Božje koju samo On može dati.

U duhovnim se vježbama ne radi o tome da riješimo svoje probleme, da se bolje nosimo sa svakodnevnim sukobima, već o Bogu

U duhovnim se vježbama ne radi o tome da riješimo svoje probleme, da se bolje nosimo sa svakodnevnim sukobima, već o Bogu. Bog je istinska stvarnost, a mi najčešće živimo mimo te stvarnosti. Zaokupljeni samim sobom i svojim brigama, iz vida gubimo Boga. Mislimo da je naša svaodnevnica sa svojim brigama naša stvarnost, a temelj svake stvarosti je zapravo Bog.

Cilj duhovnih vježbi

Boga doživjeti, s Njime računati, Njega gledati kao istinsku realnost pred kojim sve drugo treba ustuknuti. Bogu dati sve više prostora u svome srcu da me u svemu određuje. Živjeti Bogu i iz Boga – to je cilj duhovnih vježbi.

Na ovom putu vježbanja nudimo vam dvanaest meditacija njemačkog benediktinca Anselma Gruna kojima nas preko razmatranja biblijskih tekstova usmjerava na kontemplativnu molitvu:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh