Duhovnost

TOMISLAV IVANČIĆ

VIDEO Dopusti Bogu da bude tvoja snaga „Čovječe, ti imaš cilj pred sobom, ti putuješ kući. U vječnost. Smrt ne postoji, a ono što mi nazivamo smrt je rođenje za život, to je prolaz u život. Ovdje je teško, tamo je milina.“

Foto: Tom Tom, Shutterstock

 

U knjizi prof. Ivančića „Lijepo je što postojiš“ shvatit ćemo koliko su svi ljudi na ovome svijetu posebni. Uvidjet ćemo dragocjenosti koje leže u svakome od nas. Iako nam život donosi razne boli i patnje, pokušajmo ih prihvatit kao put k milosti. Kada spoznamo milost, spoznat ćemo da smo Kristovi. Svi postojimo zato što je On tako htio.

Stoga, dok mirno i opušteno sjediš, pusti neka te prožmu ove misli: „Ja sam najbogatije dijete moga ljubljenog Oca na Nebesima. Sve što pripada Bogu Ocu pripada i meni. Bog mi po svome Duhu daje inteligenciju da bi se u meni nastanila uspješnost, sigurnost, zdravlje, osmišljenost, pa i imanje.

 Božanska sila me oslobađa od svih negativnih, zlih, neuspješnih, mračnih misli, osjećaja i događanja

Božanska sila je u meni i ona me oslobađa od svih negativnih, zlih, neuspješnih, mračnih misli, osjećaja i događanja. Bog je svemoguć i njegova ruka me štiti. On mi obećava život u izobilju i stoga uspjeh i mir.

Želim da Božje misli budu moje misli, Božji osjećaji moji osjećaji, Božja snaga moja snaga…

Umjesto na negativne misli, oslanjam se sada na ove pozitivne, dobre, uspješne, osmišljene misli. Nebeski Otac me ljubi, stoga se oslanjam na njegovu ljubav. Svi moji osjećaji žele se natopiti božanskom ljubavlju, nježnošću, uspješnošću, mirom i zdravljem.“ Bog je vrhunska inteligencija. On je jedini apsolutno inteligentan i stoga dopuštam da me njegova inteligencija impregnira, da natopi moje misli, moj intelekt, srce i dušu. Želim da Božje misli budu moje misli, Božji osjećaji moji osjećaji, Božja snaga moja snaga, da Božje vizije budu moje vizije.

Dalje se podsjeti da je Isus rekao: „Kraljevstvo je Božje među vama.“

Oprosti, jer ti sa smiješkom mičeš sve što je neprijateljsko u mojoj duši, u mom životu

Oprosti mi, Bože, što sam negativan, što sam uplašen i uznemiren, što se bojim da neću uspjeti, što se plašim da ću stradati. Oprosti mi što pomišljam da su moji grijesi jači od tebe i da su ratovi, recesija i ljudska zloba veći i silniji od tebe. Oprosti, jer ti sa smiješkom mičeš sve što je neprijateljsko u mojoj duši, u mom životu. Zahvaljujem ti što postajem nov, što moje noge i ruke, moje tijelo i glavu, moju dušu i osjećaje, moj duh i savjest, srce, karakter i moj život, cijelu moju osobnost ispunja tvoje Kraljevstvo, tvoja prisutnost, tvoja ljubav, tvoja snaga, tvoje misli.

Amen.

Iz knjige „Lijepo je što postojiš“ prof. dr. Tomislava Ivančića.

Za Book.hr priredila M. V., odabrala A. P.

Ostale naslove profesora dr. Tomislava Ivančića možete potražiti na webshopu naše Biblioteke Figulus ovdje.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh