Svjedočanstva

NADNARAVNI SUSRET

VIDEO Bolesna žena u snu dodirnula čarapu sv. Ivana Pavla II., 11 godina kasnije primila relikviju u ruke Ovo je zaista čudesan razvoj događaja...

Papa Ivan Pavao II.

Foto: Shutterstock

 

Katolička organizacija Paradisus Dei napravila je serijal od sedam nastavaka u kojem govore o snazi krunice.

U prvom nastavku, voditelj Mark Hartfiel, odmah na početku, priča do sad nepoznatu priču o nadnaravnom susretu bolesne Poljakinje sa svetim Ivanom Pavlom II.

Molitva za Poljakinju

Hartfiel svjedoči kako je na jednom svom hodočašću u Rim, 2016. godine, dok se nalazio u bazilici svetog Petra, pred grobom svetog Ivana Pavla II. molio za jednu Poljakinju, prijateljičinu majku koja je bila jako bolesna. Kazao mu je: „Sveti Ivan Pavle, znam da imaš mnogo ljubavi za poljski narod. Molim te, pomozi ovoj obitelji u ovim teškim trenutcima.”

Iste te večeri poslao je prijateljici e-mail da se pomolio za njih, pred grobom svetog Ivana Pavla II. Sutradan ujutro dobio je povratni e-mail. U e-mailu je stajalo nešto što ga je zapanjilo:

U prvom dijelu opisala je san koji je njezina majka sanjala prije 11 godina.

Komad čarape

Bilo je to 2005. godine, dan prije smrti Ivana Pavla II. U to vrijeme već je bila bolesna. Sanjala je: Papa je hodao dolinom, a mnoštvo ga je okruživalo. Htjela je dotaknuti barem njegov ogrtač, no, kako je bila slaba i gužva je bila prevelika, odlučila je prileći na travu i čekati da prođe pored nje… U trenutku kad je prolazio pokraj nje, nije uspjela dohvatiti ogrtač, ali otrgnula je komad njegove čarape. Papa je to osjetio, okrenuo se prema njoj i rekao: „Ne brini. Uskoro ćemo imati sve vrijeme ovoga svijeta za razgovor.”.

Potvrda nakon 11 godina

U drugom dijelu e-maila, kći je opisala nešto nevjerojatno. Upravo u vrijeme dok je Mark Hartfiel molio nad grobom svetca u Rimu, njezina je majka bila na Svetoj misi u Poljskoj, u Krakowu. Poslije Svete mise prišla joj je časna sestra koju nikada prije nije vidjela i dala joj krunice u ruke, rekavši: „Ovo je od Pape”. Potom ju je odvela u svoju rezidenciju, objašnjavajući kako je prije mnogo godina radila kao krojačica u Vatikanu, šivajući za Svetog oca. Znali su da žive u prisutnosti sveca, pa su čuvali razne relikvije. Okrenula se i potom joj rekla: „Ne znam zašto ovo radim…” i pokazala ženi komadić bijele tkanine: „Ovo je od čarape Ivana Pavla II.”.

U nastavku možete pogledati cijelu prvu epizodu serijala dostupnu na YouTube kanalu Paradisus Dei:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh