Duhovnost

VELIČA DUŠA MOJA GOSPODINA...

Važnost uključivanja u duhovnu službu koju je Gospodin tražio od mene Što Gospodin stvarno želi od mene? Koji je Njegov plan? Što je Njegova volja za mene?

Foto: Pexels, Pixabay

 

U to sam vrijeme radio za lokalnu tvrtku koja se bavila računalima. Radio sam na recepciji, javljao se na telefon, dočekivao ljude i brinuo se o raznim zahtjevima kupaca.

Briga o kupcima koji su dolazili u naš ured bio je važan dio našeg rada

Taj mi je posao pomogao da razvijem sposobnost komuniciranja s ljudima i pružio mi priliku da poboljšam svoje profesionalne i organizacijske sposobnosti. Briga o kupcima koji su dolazili u naš ured bio je važan dio našeg rada. Također smo počeli prodavati osobna računala i računalnu opremu. Sjećam se da smo i vlasnici tvrtke i ja bili vrlo zadovoljni razvojem situacije.

Sve sam više shvaćao važnost uključivanja u duhovnu službu koju je Gospodin tražio od mene za dobrobit mnogih duša

Međutim, iz dana sam u dan otkrivao koliko su brojne duhovne potrebe ljudi u njihovoj potrazi za Gospodinom. Snažno sam osjećao i razumio što Evanđelje govori o Isusovim osjećajima prema svome narodu: „Vidjevši mnoštvo, sažali mu se nad njim jer bijahu izmučeni i ophrvani kao ovce bez pastira.“ (Mt 9, 36) Sve sam više shvaćao važnost uključivanja u duhovnu službu koju je Gospodin tražio od mene za dobrobit mnogih duša.

S jedne strane, moj je posao cvjetao donoseći mi veliko zadovoljstvo. S druge strane, Gospodin me je sve više i jasnije zvao da se na poseban način posvetim službi za Njegovo Kraljevstvo!

Jednog dana nazvao me šef i, govoreći o tome kako je zadovoljan onim što se događa na poslu, ponudio mi je mjesto menadžera nove trgovine računalima koju je tvrtka planirala uskoro otvoriti, naravno uz bolju plaću!

Dok je Gospodin tiho progovarao mom srcu, svijet oko mene bio je sve glasniji. Jednog dana nazvao me šef i, govoreći o tome kako je zadovoljan onim što se događa na poslu, ponudio mi je mjesto menadžera nove trgovine računalima koju je tvrtka planirala uskoro otvoriti, naravno uz bolju plaću!

Što Gospodin stvarno želi od mene?

Ajme! Što učiniti? Što Gospodin stvarno želi od mene? Koji je Njegov plan? Što je Njegova volja za mene? Je li ono što osjećam u svom srcu ispravno? Ili je pak ono što moja tvrtka traži od mene istinito i realistično?

Ulomak iz knjige Biblioteke Figulus Veliča duša moja… Duh Sveti na djelu u mom životu autora Orestea Pesarea. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi pročitajte ovdje, a možete ju kupiti ovdje.

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh