Osobni razvoj

TRI KORAKA DO PRAVE LJUBAVI

Istinska radost je jedino u Bogu Bog želi da naučimo radovati se Njemu jer istinsku radost – bez obzira kamo nas život odvede, u samaštvo ili u brak – možemo pronaći jedino u odnosu s Njime

sreća, žena leži u travi

Foto: ESB Professional, Shutterstock

 

… Mnogi vjeruju u mit da će doživjeti neviđenu radost čim upoznaju budućeg supružnika. Bog želi da naučimo radovati se Njemu jer istinsku radost – bez obzira kamo nas život odvede, u samaštvo ili u brak – možemo pronaći jedino u odnosu s Njime.

Kada prvo ljubimo Boga, tada naš brak cvjeta

Udala sam se za predivnog muškarca, ali ima dana kad razočaramo jedno drugo. Iako se jako volimo, potpuna radost ne dolazi iz naše ljubavi, nego od ljubavi koju primamo od Gospodina, od ljubavi kojoj se radujemo i za koju živimo, od ljubavi koja se prelijeva u svaki dio našeg života i, u konačnici, u naš međusobni odnos. Kada prvo ljubimo Boga, tada naš brak cvjeta.

Kao što vjerujem da je brak poziv, tako vjerujem i da je samaštvo poziv, za koji će vas Bog osposobiti ako vas na njega poziva

Ako želite brak, tražite Boga. Ako želite samaštvo, tražite Boga. Na kraju krajeva, ako mu predate svoje srce, Bog će se poslužiti vašim željama kako bi vas poveo u pravom smjeru. Kao što vjerujem da je brak poziv, tako vjerujem i da je samaštvo poziv, za koji će vas Bog osposobiti ako vas na njega poziva. Sada, neka vaša radost bude Gospodin. Darujte mu svoje srce i dopustite mu da upravlja vašim čežnjama. Možete mu vjerovati. On najbolje zna što vam treba. Neće vas nikada iznevjeriti.

 

 

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

 

 

Iz knjige „Tri koraka do prave ljubavi. Smjernice za one koji traže ljubav svog života“ autorice Debre Fileta.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

 

 

 

 

 

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh