Svjedočanstva

OSLOBOĐEN IDEOLOGIJE I ALKOHOLIZMA

Ulazak u partiju bio je uzrok gubitka njegovog duhovnog zdravlja Autentičnost priče jamči Centar za hagioterapiju Slovenija, koji je priču ustupio

Ulazak u partiju bio je uzrok gubitka njegovog duhovnog zdravlja

Foto: Pixabay

 

Rođen sam u selu u Krasu. Moji su roditelji bili vrijedni, ali siromašni ljudi. Odgajali su me brižno i u kršćanskom duhu. Majka je bila duboka vjernica, učila nas je moliti i s njom smo braća i ja redovito pohađali nedjeljnu misu. Primio sam i sve sakramente. Tako „opremljen“ otišao sam u grad kako bih postao automehaničar.

Moj šef i suradnici prihvatili su me i privukli su moju punu pažnju. Ubrzo sam počeo sasvim nekritički prihvaćati njihove vrednote, a one su bile potpuno drukčije od onih koje sam dobio kod kuće.

Savez komunista

Suradnici su smatrali da su moja poslušnost i radne navike dobrodošle u njihovim krugovima i htjeli su me uključiti u savez komunista. Nisam imao ništa protiv toga. Bio sam naivan. O tome nisam razgovarao sa svojim roditeljima jer sam znao da se oni ne bi slagali s mojom odlukom. Naravno, kad je otac saznao za to, više je puta kritizirao moju lakomislenost. On je dobro znao da taj politički sistem ne vrijedi i da nema perspektive.

Tada sam bio mlad i euforičan, a partija mi je bila zanimljiva, naročito zbog mogućnosti napredovanja na radnom mjestu. Kasnije sam više puta bio razočaran svojom odlukom jer me dovela do svjesnih i ideološki polariziranih sukoba koji nisu bili u skladu s mojim stečenim kršćanskim vrednotama.

Razdvojenost duše

Bila je uzrok gubitka mog duhovnog zdravlja. Postao sam ovisnik o ideologiji i alkoholu. Alkohol mi je pomagao u prikrivanju razdvojenosti u duši i poticao me na lažnu ideologiju. Zbog alkohola moj je duhovni život postao mrtav, a ideologija mi je potpuno uništila život.

Kad su počele promjene u političkom sistemu, zbog poraza partije i lošeg gospodarstva izgubio sam svoje radno mjesto. To me „natjeralo“ na još veću ovisnost o alkoholu. Također, uzimao sam sedative i postao veoma depresivan.

Centar za hagioterapiju

Tamo sam susreo ljude koji čovjeku pomažu da spozna zakonitosti duhovne dimenzije, duhovnog zdravlja i dovode ga do susreta s njegovim Stvoriteljem

Pomoć u toj teškoj situaciji dobio sam u Centru za hagioterapiju u Sloveniji. Tamo sam susreo ljude koji čovjeku pomažu da spozna zakonitosti duhovne dimenzije, duhovnog zdravlja i dovode ga do susreta s njegovim Stvoriteljem.

Sad sam sretan jer sam slobodan od ovisnosti i ideologije. Znam da je moj duh izliječen, da me Stvoritelj voli i da me nije ostavio ni onda kada sam ja Njega zaboravio.

Susreti u Centru za hagioterapiju u Sloveniji i prijateljstvo sa Stvoriteljem daju mi snage da mogu živjeti pravi život. Sretno oslobođen ropstva ideologije i alkoholizma, zahvalan sam i majci koja me rodila i prva uvela u svijet vjere.

Book.hr; Hagio.hr

Informaciju kako postati suradnik ili podupiratelj Zaklade hagioterpaija dr. Tomislav Ivančić možete pronaći ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh