Aktualnosti

POMOĆ NAJSIROMAŠNIJIMA

Uključite se u novu kampanju Marijinih obroka: Prazan trbuh nema uši Trenutno više od 1 500 000 djece u 18 zemalja svijeta dobiva svoj obrok u školi zahvaljujući podupirateljima Marijinih obroka. Evo kako se možete uključiti u ovu hvalevrijednu kampanju

Uključite se u novu kampanju Marijinih obroka

Marijini obroci humanitarna su organizacija koja u najsiromašnijim zemljama svijeta osigurava gladnu djecu toplim obrokom na mjestu obrazovanja. Obrok je to koji djecu privlači u učionice gdje stječu obrazovanje koje će im pružiti bolju budućnost.


61 milijun osnovnoškolske djece u svijetu ne ide u školu radi gladi i siromaštva a više od 66 milijuna djece pohađaju nastavu kroničano gladni. Prazan trbuh otežava djeci koncentraciju na nastavi, gladna djeca nemaju dovoljno energije za odlazak u školu, a time preskaču možda i jedini način za bijeg iz siromaštva.

Marijini obroci imaju jednostavno rješenje – topli školski obrok koji je mnogima jedino u danu što će pojesti omogućuje im dovoljno energije za svakodnevne školske obaveze. Svako dijete na svijetu zaslužuje obrok na mjestu obrazovanja, a uz vašu pomoć to se može i ostvariti.

Prema istraživanju o utjecaju Marijinih obroka provedenom u Malaviju, Zambiji i Liberiji, udio djece koja su rekla da su gladna „većinu dana“ ili „uvijek“ je pao za 71%. Zahvaljujući Marijinim obrocima bilježi se 20%-tni porast upisa djece u školu, udio djece kojma se teško skoncentrirati na nastavi pao je za 52%, a broj djece koja su zabrinuta zbog gladi ili toga što će jesti sutra se smanjio za 64%. Koristi Marijinih obroka su višestruke. Uz smanjenje gladi, omogućavanje obrazovanja, bitna je i uključenost lokalne zajednice i roditelja.

Trenutno više od 1 500 000 djece u 18 zemalja svijeta dobiva svoj obrok u školi zahvaljujući podupirateljima Marijinih obroka. Ali još uvijek je više od 61 milijun djece izvan škole. Pozivamo vas da svojom donacijom pomognete da se dođe do sljedećeg djeteta koje čeka svoju priliku za obrazovanjem. Prosječno je samo 120 kuna dovoljno da jedno dijete prima svakodnevni školski obrok tijekom cijele školske godine a najmanje 93% od Vaše donacije odlazi direktno u humanitarne aktivnosti!

Podaci za doniranje:
Marijini obroci Hrvatska
IBAN (račun Marijinih obroka otvoren je u Zagrebačkoj banci): HR7923600001102102666

(poziv na broj posve je proizvoljan)
Za uplate iz inozemstva SWIFT kod je: ZABAHR2X
Opis plaćanja: Prazan trbuh nema uši

Svaka, i najmanja donacija, pomaže održati obećanje za 11 500 djece koja danas primaju svoj obrok u školi zahvaljujući hrvatskim podupirateljima, te pruža mogućnost dopiranja do sljedećeg djeteta koje čeka na Marijine obroke.

Za više informacija pratite Facebooku stranicu Marijini Obroci, posjetite www.marysmeals.hr ili ih možete kontaktirati na: [email protected] .

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh